Finalisten

Hbo’ers werken vaak al tijdens hun studie aan allerlei inspirerende projecten en initiatieven. Projecten die soms ook een waardevolle impact hebben op onze samenleving. Om dat te laten zien, organiseren we de verkiezing ‘Hbo Held 2022’.

Elke hogeschool kon daarvoor een student nomineren en inmiddels zijn de finalisten bekend: Imrane Aboulhadi, Thom van Os en Nick den Bol & Lisa Heyman. Zij hebben allemaal een uniek en inspirerend verhaal. In de video’s hieronder vertellen Imrane Aboulhadi, Thom van Os en Nick den Bol & Lisa Heyman wat hen drijft en welke ambities ze hebben voor hun projecten.


Imrane Aboulhadi
derdejaars Sportkunde en Management, Hogeschool Inholland

De verleidingen van de straat liggen altijd op de loer. Maar Imrane Aboulhadi van Hogeschool Inholland weet jongeren in zijn geliefde Amsterdamse wijk Osdorp te raken om hun dromen na te jagen. Met veel positiviteit brengt hij ze letterlijk en figuurlijk in beweging.

(Zie ook de tekstuele toelichting op zijn nominatie)

 


Thom van Os
vierdejaars Technische Natuurkunde, Fontys Hogescholen

Dat de mentale druk die studenten vaak ervaren niet zichtbaar is, wil niet zeggen dat alles goed gaat. Thom van Os komt als PR-functionaris van het landelijke online platform Frisse Gedachtes op voor de mentale belangen van studenten. Het bespreekbaar maken van het onderwerp is waardevol en maakt impact.

(Zie ook de tekstuele toelichting op zijn nominatie)

 


Nick den Bol & Lisa Heyman
vierdejaars Ondernemerschap en Retailmanagement en Milieukunde, Avans Hogeschool

Hoewel afstuderen voor veel studenten een doel op zich is, is het vooral een mijlpaal als bewijs van persoonlijke groei. Een basis om stevig geworteld bij te dragen aan de samenleving. Die symboliek vertaalden vierdejaars studenten Nick den Bol en Lisa Heyman van Avans Hogeschool naar hun project: de afstudeerboom. Een mooi statement dat verschillende thema’s raakt. 

(Zie ook de tekstuele toelichting op hun nominatie)