Bijeenkomst

VH-congres

Op maandag 13 juni a.s. is het zover. Na ruim 2 jaar organiseren we weer een fysiek VH-congres: hét kennis- en netwerkevent voor iedereen die werkt of studeert in het hbo. Vanuit het thema ‘Helden van het hbo’ laten we zien dat het hbo een cruciale en onmisbare rol heeft in onze samenleving. We gaan in op de actuele issues op onderwijs, arbeidsmarkt en praktijkgericht onderzoek en kijken samen naar de toekomst van het hbo. Dat doen we met een overvol programma: 

09.00 - 10.00 uur   Inloop en registratie
10.00 - 12.00 uur   Plenair programma 
    Het ochtendprogramma bestaat uit een serie korte gesprekken. Over ondernemerschap, de veranderende arbeidsmarkt en praktijkgericht onderzoek in het hbo. We gaan in gesprek met VH-voorzitter Maurice Limmen, minister van OCW Robbert Dijkgraaf, NWO-voorzitter Marcel Levi, lector Maritime Law Welmoed van der Velde en Deltapremiewinnaars Margie Topp en Steven Vos. Ook praten we met onder anderen Anka Mulder, voorzitter College van Bestuur Saxion, Rob Verhofstad, voorzitter College van Bestuur HAN, Willem Heldens, initiator van ‘Meer Muziek in de Klas’ en Jan Gustavo Kuipers, oprichter van Mr Chadd. Verder markeren we de introductie van de nieuwe Professional Doctorate en is er de finale van de verkiezing Hbo Held 2022.

Dagvoorzitter is Martijn de Greve. Cabaretgroep Op Sterk Water zorgt gedurende de dag voor de lichte noot en muzikale omlijsting.
12.00 - 13.00 uur   Lunch en netwerken 
13.00 - 16.00 uur   Parallelprogramma 
   

Het middagprogramma stelt u zelf samen. Met een keuze uit ruim 35 workshops en masterclasses die aansluiten bij de meest actuele thema's in het hbo. De workshops zijn ingedeeld in vier thema’s:

Diversiteit & inclusie in het hbo
Onderwijs voor een veranderende arbeidsmarkt
Studentenwelzijn
Verduurzaming & maatschappelijke opgaven
- En deze workshops over diverse onderwerpen

16.00 - 16.30 uur   Afsluiting

We sluiten het VH-congres af met cabaretgroep Op Sterk Water en de bekendmaking van de winnaar van de verkiezing Hbo Held 2022. Na afloop is er ruimte om na te praten en te netwerken.