Nick den Bol & Lisa Heyman

Vierdejaars Ondernemerschap en Retailmanagement en Milieukunde,  Avans Hogeschool

Hoewel afstuderen voor veel studenten een doel op zich is, is het vooral een mijlpaal als bewijs van persoonlijke groei. Een basis om stevig geworteld bij te dragen aan de samenleving. Die symboliek vertaalden vierdejaars studenten Nick den Bol en Lisa Heyman van Avans Hogeschool naar hun project: de afstudeerboom. Een mooi statement dat verschillende thema’s raakt.

Om de natuur te helpen en Avans Hogeschool op termijn CO2-neutraler te maken, bedachten Nick en Lisa een ludieke oplossing. Voor elke afgestudeerde planten ze een boom en creëren ze een nieuw bos in het Van Gogh Nationaal park. Deze afstudeerboom symboliseert de wortels van Avans in de carrière van de alumni en de groei van de studenten. Inmiddels zijn er 4.000 bomen ‘uitgereikt’ en wil Avans het bos laten groeien tot maar liefst 100.000 bomen. Als je bedenkt dat iedere volwassen boom ruim 22 kilogram CO2 per jaar absorbeert, begrijp je dat het sympathieke idee van Nick en Lisa een veel diepere laag heeft. Het raakt onder meer ook klimaatadaptatie, CO2-beperking en biodiversiteit. Op termijn dragen alle afstudeerders direct bij aan het welzijn en het klimaatbestendiger maken van Nederland.  

Kortom, een blijvende positieve impact van twee creatieve hbo-studenten met een duidelijke maatschappelijke meerwaarde. En dus werd dit koppel door Avans Hogeschool aangedragen als Hbo held 2022!