Opleidingsprofielen

Opleidingsprofiel

B Business it & management

Betrokken werkveld en overige informatie

  • Naast de werkveldcommissies van de afzonderlijke opleidingen, ook via de Landelijke Werkveldadviesraad van HBO-I. Die Raad bestaat met name uit afgevaardigden van grote Nederlandse bedrijven (oa. SAP Nederland, Philips, Bergson/Ordina, Getronics PinkRoccade, ICT~Office, Scherrenberg Makelaardij) en uit een afgevaardigde van branchevereniging ICT~Office. De Raad van Advies geeft het HBO-I ondermeer advies over de beroepscompetenties van icters over vijf tot tien jaar;
  • Competenties gevalideerd via een stapsgewijze consultatie van leden van de diverse werkveldcommissies en een afsluitende werkveldconferentie.

Overleg(gen) en contactpersonen

HBO-i-domeinbeschrijving
De HBO-i-domeinbeschrijving is een landelijk kader voor de eindkwalificaties op Associate Degree, Bachelor en Professional master niveau voor afgestudeerden van Nederlandse hbo-opleidingen in het ICT-domein. De domeinbeschrijving wordt onderhouden door de HBO-i stichting. De domeinbeschrijving is opgesteld voor diverse doelgroepen. Primair als kaderstellend document voor HBO-opleidingen uit het ICT-domein. 

Per medio 2018 kent het publieke opleidingsdomein ICT de volgende actieve stamopleidingen op bachelor-niveau in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO): B HBO-iCT (30020, 81033), B Technische Informatica (34475), B Informatica (34479) en B Business IT & Management (39118). Daarnaast zijn er ook stamopleidingen op het niveau van een associate degree (Ad): Ad Technische Informatica (80022), Ad IT Service Management (80024, 80901), Ad Informatica (80075), Ad ICT Service Managent (80083), Ad Software Development (80130) en Ad ICT (80132).


Opleidingsprofielen

Hogescholen