Publicaties / Thema's

Ondernemerschap en lectoraten

Goed en verantwoord ondernemen is cruciaal voor een  gezonde economische dynamiek die aan de eisen van duurzaamheid voldoet. Echter,  programma’s en methoden om die ondernemers op te leiden bestaan op dit moment nog onvoldoende.

Hogescholen kunnen de behoefte aan onderwijs en onderzoeksprogramma’s  die focussen op de specifieke identiteit van de ondernemer als veranderaar, ontwikkelaar en aanjager van innovatie en co-creatie, invullen. Het gaat daarbij om innovatief ondernemerschap, duurzaam ondernemerschap en sociaal ondernemerschap. Dit soort ondernemerschap (regie  over eigen werk en inkomen) vraagt onderzoek naar de 21st century skills.

Thema 10 'Ondernemen: verantwoord en vernieuwend' van de Atlas Onderzoek met Impact biedt een overzicht van lectoren, lectorenplatforms en Centres of Expertise die actief zijn op dit terrein.

Voorbeeld:
Het lectoraat Ondernemen in Verandering, een samenwerking tussen de HanzehogeschoollGroningen en het Alfacollege, werkt aan de ontwikkeling en implementatie van innovatieve ondernemerschapsmethoden waaronder de kritische vriend methode. Hoe werkt dat? Bekijk het filmpje!


 

Naar homepage Ondernemerschap


De Vereniging Hogescholen ondersteunt de kennisdeling tussen de hogescholen over het thema ondernemerschap en hogescholen. Voor voorbeelden verwijzen wij door naar pagina's op de websites van hogescholen. Heeft u een interessant voorbeeld voor deze pagina? Neem dan contact op met Melissa Keizer, beleidsadviseur Vereniging Hogescholen.

 


Gerelateerde artikelen