Sector

Bètatechniek

Met bijna 80.000 studenten is het hoger technisch en natuurwetenschappelijk onderwijs, oftewel bètatechniek, goed voor zo’n 20% van het totaal aantal studenten binnen het hbo. De sector kent 36 bekostigde bacheloropleidingen, 14 associate degree-opleidingen en 3 bekostigde  masters. In totaal bieden 18 hogescholen bekostigd bètatechnisch onderwijs aan.

Sectoraal adviescollege
Elk van de zeven sectoren binnen het hbo heeft een sectoraal adviescollege (SAC). 


Gerelateerd nieuws

Zonneauto Twents hoger onderwijs klaar voor start

Actualiteit

Samen topsport beoefenen en de snelste zonneauto ter wereld bouwen. Dat zijn de drijfveren voor het Solar Team Twente dat met de 'RED Shift' op 8 oktober 2017 zal deelnemen aan de Bridgestone World Solar Challenge. Inzet: het winnen van deze unieke race, 3000 kilometer dwars door Australië. Solar Team Twente bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. Aan de Challenge nemen meer dan vijftig internationale teams deel.

Lees meer

Hogeschool wapent mkb tegen cybercrime

Actualiteit

Mkb-bedrijven hebben vaak niet de capaciteit om zich te weren tegen cyberaanvallen en worden relatief vaak slachtoffer. Zij staan dan ook te springen om bruikbare kennis. Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) en De Haagse Hogeschool hebben daarom samen het lectoraat Cybersecurity in het mkb opgezet. Zij streven ernaar het kwetsbare midden- en kleinbedrijf van manieren te voorzien om zich te wapenen tegen cybercriminaliteit. Daaraan ligt onderzoek naar cybersecurity ten grondslag.

Lees meer

Duurzame woning Hogeschool Utrecht in finale Solar Decathlon

Actualiteit

Het Amerikaanse ministerie van Energie organiseert in oktober de Solar Decathlon. Daarin staat het bouwen van een duurzaam huis centraal. Hogeschool Utrecht is de enige instelling voor hoger onderwijs uit de Europese Unie die in de finale van deze duurzaamheidsolympiade in Denver staat. Het team van de hogeschool heet 'Selficient' en telt achttien studenten van de Faculteit Natuur en Techniek. 

Lees meer

Meer informatie