Sector

Bètatechniek

Met bijna 80.000 studenten is het hoger technisch en natuurwetenschappelijk onderwijs, oftewel bètatechniek, goed voor zo’n 20% van het totaal aantal studenten binnen het hbo. De sector kent 36 bekostigde bacheloropleidingen, 14 associate degree-opleidingen en 3 bekostigde  masters. In totaal bieden 18 hogescholen bekostigd bètatechnisch onderwijs aan.

Sectoraal adviescollege
Elk van de zeven sectoren binnen het hbo heeft een sectoraal adviescollege (SAC). 


Gerelateerd nieuws

Veel energie besparen door gebouwen te koppelen

Actualiteit

Organisaties kunnen veel energie besparen door hun gebouwen met elkaar te verbinden. Tot die aanbeveling komen studenten van de Alkmaarse vestiging van Hogeschool Inholland, zo meldt Trouw. Uit hun onderzoek naar het koppelen van hun hogeschoolgebouw en het aanpalende Rabobankkantoor blijkt dat het nuttig kan zijn om met kantoorgebouwen een warmtenet te vormen, ook als die kantoren hun warmte en koeling al uit onderaardse warmtebronnen halen. 

Lees meer

Onderzoek Zuyd Hogeschool draagt bij aan hogere stroomopbrengst zonnepanelen

Actualiteit

Onderzoekers van Zuyd Hogeschool hebben een flowreactor ontwikkeld voor de productie van een specifieke soort nanomateriaal. Daarmee kan de lichtopbrengst van zonnepanelen 5 tot 10 procent toenemen. Het nanomateriaal vindt zijn toepassing in de folie van de zonnepanelen en in de glastuinbouw. Voor zover bekend is het de eerste keer dat een dergelijke flowreactor is ontwikkeld.

Lees meer

Zonneauto Twents hoger onderwijs klaar voor start

Actualiteit

Samen topsport beoefenen en de snelste zonneauto ter wereld bouwen. Dat zijn de drijfveren voor het Solar Team Twente dat met de 'RED Shift' op 8 oktober 2017 zal deelnemen aan de Bridgestone World Solar Challenge. Inzet: het winnen van deze unieke race, 3000 kilometer dwars door Australië. Solar Team Twente bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. Aan de Challenge nemen meer dan vijftig internationale teams deel.

Lees meer

Meer informatie