Bijeenkomst

Nationaal Programma Onderwijs Kennisfestival: een onvoorzien experiment

Op 9 oktober 2024 organiseert het ministerie van OCW het kennisfestival ‘Het Nationaal Programma Onderwijs: een onvoorzien experiment’, voor onderwijsprofessionals in het mbo, hbo en wo. Wat heb jij van de coronaperiode in het onderwijs geleerd, en wat neem je mee naar de toekomst? Deel je inzichten en laat je inspireren door anderen. Aanmelden is vanaf nu mogelijk. 

Waar en wanneer?

  • 9 oktober 2024
  • Rijtuigenloods Amersfoort
  • 9.30 – 16.30 uur

Meld je aan

Lessen voor de toekomst van het onderwijs
De coronapandemie, die enkele jaren het onderwijs en onze samenleving op zijn kop zette, leidde tot het Nationaal Programma Onderwijs. Dit coronaherstelprogramma heeft veel in beweging gezet. Vanwege de historische aanleiding en vernieuwende aanpak, kan het programma met recht een ‘onvoorzien experiment' worden genoemd. Een unieke situatie met lessen voor de toekomst. Nu het programma ten einde loopt en de eindevaluatie wordt uitgevoerd, is het een mooi moment om met elkaar in gesprek te gaan. Dit doen we graag met jou, tijdens dit kennisfestival.

Het programma
Het kennisfestival wordt geleid door dagvoorzitter en journalist Liesbeth Staats. Onder andere hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder en docent en schrijver Ismail Aghzanay zullen spreken op het evenement. Ook zijn er tal van praktijkvoorbeelden, waar veel ruimte is voor interactie, uitwisseling en inspiratie.

Tijdens het kennisfestival leer je van (praktijk)experts: 

  • Hoe je, aan de hand van de laatste inzichten, studentenwelzijn verder kunt verbeteren;
  • Hoe je studieuitval helpt voorkomen en de studievoortgang van studenten bevordert;
  • Hoe je studentbegeleiding effectiever en efficiënter in kunt richten
  • En hoe je studenten beter voorbereidt op het werkende leven na hun studie.

Gevarieerd programma
De werkvormen zorgen voor een afwisselende dag. Denk aan een kennisrotonde, een Lagerhuisdebat, gesprekken met studentvertegenwoordigers en docenten en beeldregistraties.

Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht en alles wordt omlijst door de creatieve sfeer van historisch spoormonument de Rijtuigenloods in Amersfoort.