Actualiteit

Weer praktijkonderwijs avonduren, verder geen versoepelingen

Het kabinet heeft vandaag tijdens een coronapersconferentie aangekondigd dat er vanaf begin maart meer fysiek onderwijs mogelijk is voor het voortgezet onderwijs en het mbo. Voor het hbo en wo geldt dat naast de bestaande uitzonderingen op de avondklok voor toetsing en onderwijs aan kwetsbare studenten, ook praktijkonderwijs in de avonduren weer mogelijk wordt. Verder blijven de huidige maatregelen van kracht.

De Vereniging Hogescholen is teleurgesteld dat het kabinet slechts deze zeer beperkte mogelijkheid ziet voor meer fysiek hoger beroepsonderwijs. Het hbo loopt binnen de huidige mogelijkheden voor fysiek onderwijs tegen de grenzen aan. Op meerdere hogescholen wordt daarom geëxperimenteerd met sneltests.

Maurice Limmen, voorzitter van de Vereniging Hogescholen: “Onze studenten en collega’s in het hbo snakken naar meer fysiek onderwijs. Ook het welzijn van onze studenten lijdt onder de huidige zware maatregelen. We hebben begrip ervoor dat het kabinet een bredere afweging maakt bij het coronabeleid. Maar het belang van meer fysiek onderwijs voor onze studenten kan niet genoeg benadrukt worden.”