Actualiteit

Vereniging Hogescholen verwelkomt nieuw lid Nederlands Instituut Publieke Veiligheid

De Vereniging Hogescholen verwelkomt een nieuw tijdelijk lid: het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV). Tijdens een feestelijke bijeenkomst op dinsdag 29 maart werd de overeenkomst getekend tussen de Vereniging Hogescholen en het NIPV. “Het lidmaatschap van het NIPV is goed nieuws. Deze samenwerking geeft een waardevolle impuls aan het praktijkgerichte onderzoek in het hbo naar de brandweerzorg, rampenbestrijding en crisisbeheersing”, zegt Maurice Limmen, voorzitter van de Vereniging Hogescholen.
 
Het NIPV is het publiek kennisinstituut voor crisisbeheersing en brandweerzorg. Met het instituut krijgt de Vereniging Hogescholen een bijzonder nieuw lid erbij. 
Het NIPV is immers geen hogeschool, maar heeft wèl een zelfstandige, praktijkgerichte onderzoektaak waardoor er lectoraten met lectoren in dienst zijn. 

Het NIPV wordt toegelaten als tijdelijk geassocieerd lid, onder de voorwaarde dat het binnen een periode van vijf jaar geaccrediteerde bacheloropleidingen aan kan bieden. Het instituut is al een samenwerkingsverband aangegaan met hogeschool Saxion om dat voor elkaar te krijgen. Daarnaast bouwt het NIPV samen met de Politieacademie verder aan de masteropleiding Master of Crisis and Public Order.