Actualiteit

Studenten en docenten weer terug op de campus

Studenten en docenten zetten vanaf deze week weer hun voetstappen in de gebouwen van de hogescholen. Voorzitter Maurice Limmen van de Vereniging Hogescholen: “We zijn uiteraard zeer opgelucht dat onze studenten weer de ruimte krijgen ‘live’ onderwijs te volgen. Fysiek onderwijs is essentieel belangrijk voor het welzijn en de persoonlijke ontwikkeling van onze studenten.”

De openstelling valt precies samen met een belangrijke examen- en tentamenperiode, zodat het bij sommige instellingen en opleidingen nog even kan duren voordat het normale hogeschoolleven weer echt op gang komt. “We bieden zo snel mogelijk weer volledig ‘live’ onderwijs aan. Binnen enkele weken kunnen studenten, docenten en medewerkers elkaar weer vrijwel overal normaal ontmoeten.”

Limmen kijkt ook vooruit: “We hechten er sterk aan om met het kabinet in overleg te gaan over hoe we ons onderwijs op de lange termijn kunnen instellen op toekomstige besmettingsgolven. We willen af van het open-dicht-open-dicht-effect. Onze student hebben fysiek onderwijs nodig en hebben baat bij rust en stabiliteit tijdens hun opleiding.”

Gerelateerd

Vereniging Hogescholen pleit bij informateur voor goed en toegankelijk hoger beroepsonderwijs

Article

De Vereniging Hogescholen heeft een brief geschreven aan informateur Ronald Plasterk om aandacht te vragen voor het hoger beroepsonderwijs in Nederland. De VH benadrukt dat goed en toegankelijk onderwijs essentieel is voor een gezonde maatschappij en economie.

Lees meer

Nationale Studenten Enquête: stabiel beeld tevredenheid hbo-studenten

Article

Veruit de meeste hogeschoolstudenten zijn tevreden of zeer tevreden over hun opleiding. Dat blijk uit de Nationale Studenten Enquête (NSE), waarvan de resultaten vandaag door Studiekeuze123 zijn gepubliceerd.

Lees meer

‘Elke vorm van onderwijs gelijk waarderen’

Article

“We hebben alle talent nodig dat we kunnen opleiden voor de Nederlandse samenleving, of nu gaat om mbo’ers, hbo’ers of academici. In ieder geval moeten we elke vorm van onderwijs gelijk gaan waarderen”. Dat zei minister Robbert Dijkgraaf gisteren in zijn toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Vereniging Hogescholen in Den Haag.

Lees meer