Actualiteit

Nieuwe afkoopregeling auteursrecht hogescholen

De Vereniging Hogescholen heeft een nieuwe afkoopregeling getroffen met uitgeversorganisatie Stichting UvO: de Easy Access-regeling (hbo). Het contract is afgesloten voor een periode van drie jaar, t/m 31 december 2023 en kan maximaal één jaar verlengd worden.

Meer content (her)gebruiken
De 36 hogescholen die lid zijn van de VH kunnen voortaan eenvoudig meer content (her)gebruiken in hun onderwijs. De regeling geldt zowel voor papieren readers en syllabi als voor digitaal gebruik (op Blackboard, Canvas, e.d.). Docenten kunnen voortaan tot en met 50 pagina’s overnemen uit publicaties (artikelen, boeken, etc.), mits dat maximaal 25% van het oorspronkelijke werk is. Ook kunnen zij tot 50 afbeeldingen gebruiken in presentaties, waarvan tien afbeeldingen van dezelfde maker.

Easy Access-webinar
Op maandag 12 april 2021 van 15:00u tot 17:00u organiseert Stichting UvO in samenwerking met de Vereniging Hogescholen een webinar over de nieuwe Easy Access-regeling (hbo). Deze is toegankelijk voor medewerkers van AIP’s, bibliotheken, beleidsmedewerkers, maar ook andere geïnteresseerden.

Zie ook: website UvO