Actualiteit

Hbo-studenten uit heel het land helpen bij boostercampagne

Zo’n 8,5 miljoen Nederlanders in enkele weken tijd een boostervaccinatie geven tegen de nieuwe omikron-variant van het coronavirus. Dat is de opdracht waar de 25 regionale GGD’en momenteel voor staan. Een vaccinatiecampagne met een omvang die in zo’n korte periode niet eerder is vertoond in Nederland. Hbo-studenten èn docenten van zorgopleidingen uit het hele land steken hierbij nu de handen uit de mouwen. 

Na het behalen van een zogenoemde bekwaamheidsverklaring kunnen hbo-studenten die een zorgopleiding volgen, ingezet worden om te vaccineren. Studenten èn docenten door het hele land hebben zich inmiddels aangemeld om te helpen bij het vaccineren. Maurice Limmen, voorzitter Vereniging Hogescholen: “Op deze mensen zijn we in het hbo uiteraard zeer trots. Prachtig om te zien dat onze studenten zich niet alleen maatschappelijk betrokken voelen maar er ook wat mee dóen. De directe inzetbaarheid, nog voor hun afstuderen, van onze studenten bij de boostercampagne onderstreept hun grote waarde voor de zorg.” Niet alleen bij het vaccineren kunnen studenten helpen. Ook bij de teststraten en callcenters wordt geholpen door studenten en docenten van hogescholen. 

Hieronder een aantal voorbeelden van hogescholen:

Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) zet zich in om uitzendbureau Maandag te helpen bij de werving van hun zorgstudenten die kunnen vaccineren. 

Verpleegkundestudenten helpen bij boosterprikactie in Roosendaal

Studenten en docenten van Christelijke Hogeschool Ede helpen mee met prikken

Boost voor de zorg: studenten HvA helpen bij vaccineren zorgpersoneel

Prijswinnende teststraat voor Zwolse docenten gaat weer open