Actualiteit

Vereniging Hogescholen voorzitter UAS4EUROPE

De Vereniging Hogescholen is per 1 juni voorzitter van UAS4EUROPE voor een periode van twee jaar. Marjolijn Brussaard, VH-bestuurslid, zal namens de VH het voorzitterschap invullen. UAS4EUROPE is een netwerkplatform opgericht om de stem van de hogescholen (UAS) in Europa te laten horen op het gebied van toegepast onderzoek en innovatie. "UAS4Europe is de stem in Europa waarmee we onze plaats innemen naast de universiteiten, en samen bijdragen aan het verder ontwikkelen van de maatschappij,” aldus Brussaard. 

UAS4EUROPE versterkt het geluid van hogescholen (UAS) in Europa op het gebied van toegepast onderzoek en innovatie. Het is zowel een netwerkplatform voor het uitwisselen van kennis als voor het bereiken van Europese instellingen en andere Europese belanghebbenden met als doel een betere integratie en zichtbaarheid van UAS in het Europese onderzoeks- en innovatiebeleid en -programma's.

UAS4EUROPE onderneemt daarvoor verschillende gezamenlijke activiteiten. Het zet acties op voor samenwerking en gezamenlijke activiteiten ter bevordering van toegepast onderzoek en innovatie, beleidsacties en advies. Op deze wijze draagt het netwerk bij aan het vormgeven van de toekomst van Europees beleid.


Contactpersoon: Annelie Kohl, senior beleidsadviseur Vereniging Hogescholen, e-mail