Senior Beleidsadviseur

Wij zoeken een nieuwe collega met ervaring in strategisch beleidsadvies die de uitdaging aan wil gaan zich te richten op het terrein van de bekostiging in het hoger onderwijs.

Wat is er nodig voor een verdere flexibilisering van het onderwijs? Welke gevolgen heeft Leven Lang Ontwikkelen op de hogescholen? Hoe kan de financiële toekomst van de hogescholen worden gewaarborgd? Hoe om te gaan met regionale verschillen tussen hogescholen? Wil je aan de slag met dit soort actuele vraagstukken? Dan is de functie van senior beleidsadviseur bij de Vereniging Hogescholen iets voor jou!

Wat ga je doen?
Als senior beleidsadviseur heb je een eigen takenpakket en koppel je de kennis en standpunten van de Vereniging Hogescholen aan actuele maatschappelijke en politieke discussies. Je volgt de ontwikkelingen in de samenleving en de politiek op de voet en bent op de hoogte van de actuele thema’s in het hoger onderwijs. In deze rol werk je nauw samen met je directe collega’s in het team financiën, governance en bestuurlijke informatie van de Vereniging Hogescholen.

Je taken:

• Het analyseren van strategische ontwikkelingen die gevolgen kunnen hebben voor het hbo-budget. Denk daarbij aan vraagstukken over flexstuderen, leven lang ontwikkelen en de verdere uitbereiding van praktijkgericht onderzoek. Hiermee zul je zowel beleidsmatig als procesmatig aan de gang gaan.
  • Daarvoor signaleer je relevante (politiek-bestuurlijke) ontwikkelingen en gebruik je je netwerk om (aanvullende) informatie te verzamelen.
  • Je presenteert je adviezen en bent betrokken bij de besluitvorming. Tevens maakt de implementatie onderdeel uit van je functie.
  • Je werkt intensief samen met je collega’s van alle beleidsterreinen van de VH zoals onderwijs, onderzoek, internationalisering en communicatie.
  • Tevens werk je samen met belanghebbenden en partijen die invloed hebben op voor het hbo relevante besluitvorming. Dit zijn collega's van hogescholen, ministeries, brancheorganisaties - van bestuurders tot lectoren en van studenten tot topambtenaren.

Wat neem je mee?

• Een afgeronde hbo of wo opleiding bij voorkeur in een economische richting, met minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
  • Een goed gevoel voor cijfers
  • Je hebt een brede politieke en maatschappelijke belangstelling.
  • Ervaring met strategische advisering en kennis van het huidige politieke proces.
  • Enthousiast en oplossingsgericht, je bent in staat om verbinding te creëren.
  • Kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van (hoger) onderwijs is een pré.

Vereniging Hogescholen
De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek in het belang van 36 hogescholen en het realiseren van een bijdrage aan grote maatschappelijke vraagstukken. Samen zijn we een belangrijke gesprekspartner voor politiek, bestuur, maatschappelijke organisaties en overheden op alle aspecten die het hbo raken. In deze bijzondere tijden werken we zoveel mogelijk vanuit huis. Als we weer vanuit kantoor kunnen werken, is dat op loopafstand van Den Haag Centraal Station.

Het team
Je bureau staat klaar op de eerste verdieping in een prachtig pand op loopafstand van Den Haag Centraal Station. Het team FiGo bestaat uit 6 personen die zich bezighouden met financiën, control, governance, bestuurlijke informatie en data-analyse. Je hebt nauw contact met beleidsadviseurs van hogescholen, met ministeries, universiteiten, studentenvakbonden en accountantskantoren.

Wat bieden wij jou?
We bieden je een afwisselende functie in een dynamische en professionele omgeving. Het betreft een arbeidsovereenkomst van 0,8 tot 1,0 fte voor de duur van een jaar, met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris is gebaseerd op schaal 12/13 cao Rijk en is afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring. Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder bieden we je onder andere een goede verlofregeling, een uitstekende pensioenregeling bij ABP en een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij benieuwd wie jij bent.
Stuur ons een korte motivatiebrief en een cv naar hr@vh.nl Je kunt reageren tot maandag 3 mei 2021.

Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Petra Post, Teamcoördinator Financiën, Governance en Informatievoorziening via telefoon (070) 312 21 32 of via e-mail: p.post@vh.nl

De Vereniging Hogescholen hecht waarde aan een divers samengestelde organisatie, de verschillende achtergronden en perspectieven zijn een waardevolle toevoeging in advies en kennisdeling.