Senior Beleidsadviseur Financiën (voor 5 à 6 maanden)

Op korte termijn zijn we op zoek naar iemand die tijdelijk een aantal inhoudelijke dossiers in Financien waar kan nemen. Het gaat hoofdzakelijk over de expertise op het gebied van de werking van het bekostigingsmodel, verdelingsvraagstukken en financiële scenario’s. In verband met de komende begrotingsoverleggen met OCW, en alle politieke dynamiek daar omheen maar ook voor het prepareren van financiële scenario’s voor volgende kabinetsperiode is dit knellend. 

De functie kan als een detachering worden ingevuld voor 3-5 dagen per week voor een periode van 5-6 maanden. We hopen daarna de functie als beleidsadviseur vast te kunnen invullen.

Mocht je zin hebben om een tijdje in het Haagse mee te lopen, en lijkt het je boeiend is om voor de gehele hbo-sector met soms uiteenlopende belangen aan het werk te zijn. Zeker in deze periode van thuiswerken hoef je niet elke dag naar Den Haag te reizen, dus dat kan je er niet van weerhouden.

Wat ga je doen?
Je houdt je bezig met diverse aspecten van het macrobudget voor de hogescholen in Nederland, zoals het analyseren van strategische ontwikkelingen voor het hbo-budget, zoals flexstuderen, leven lang ontwikkelen en praktijkgericht onderzoek. Je bent de financieel specialist voor je collega’s.
Met de hogescholen heb je contact over de financiële consequenties van landelijke ontwikkelingen en besluitvorming. Je maakt inhoudelijke analyses en koppelt de resultaten terug naar partijen die hier een rol in hebben. Dit zijn collega's van hogescholen, ministeries, brancheorganisaties - van bestuurders tot lectoren en van studenten tot topambtenaren. Je presenteert je advies , bent betrokken bij besluitvorming maar ook bij de implementatie ervan.

Wat neem je mee? 

  • Voor onderwerpen zoals bekostiging van het hbo op macroniveau, de verdeling van de gelden van hogescholen, de ontwikkeling van financiële toekomstscenario’s voor het hbo is een cijfermatig inzicht en ervaring met financiële vraagstukken in het hoger onderwijs noodzakelijk. 
  • Ook heb je ervaring in het ontwikkelen strategische beleidsadviezen en beleidsprocessen.
  • Vaardigheid in het signaleren en analyseren van nationale maatschappelijke ontwikkelingen. 
  • Je bent een energieke, scherpe denker, omgevingsgericht en je beweegt je gemakkelijk in een omgeving met complexe politiek-bestuurlijk verhoudingen;
  • Enthousiast en oplossingsgericht, je bent in staat om verbinding te creëren.

Vereniging Hogescholen
De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek in het belang van 36 hogescholen en het realiseren van een bijdrage aan grote maatschappelijke vraagstukken. Samen beïnvloeden we de politieke besluitvorming en zijn we een belangrijke gesprekspartner voor maatschappelijke organisaties en overheden op alle aspecten die het hoger beroepsonderwijs en de hogescholen raken: van aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, bekostiging en verantwoording, tot arbeidsvoorwaarden, een leven lang ontwikkelen, praktijkgericht onderzoek en internationalisering.

Het team
Je bureau staat klaar op de eerste verdieping in een prachtig pand op loopafstand van Den Haag Centraal Station, waar we flexibel aanwezig zijn. Het team FiGo bestaat uit 6 personen die zich bezighouden met financiën, control, governance, bestuurlijke informatie en data-analyse. Dit doen wij samen met collega’s binnen hogescholen door het hele land, maar we onderhouden ook nauw contact met ministeries, universiteiten, studentenvakbonden en accountantskantoren. Kortom een levendige en uitdagende werkomgeving.

Wat bieden wij jou?

  • Een dynamische baan, waarbij we met elkaar de belangen van 36 hogescholen behartigen.
  • Een detacheringsovereenkomst van 3 maanden om je kennis en ervaring te verruimen.

Interesse
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij benieuwd wie jij bent.
Stuur ons een korte motivatiebrief en een cv naar hr@vh.nl .
Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Petra Post, Teamcoördinator Financiën, Governance en Informatievoorziening via telefoon (070) 312 21 32 of via e-mail: p.post@vh.nl Je kunt reageren tot 1 maart a.s.

De Vereniging Hogescholen hecht waarde aan een divers samengestelde organisatie, de verschillende achtergronden en perspectieven zijn een waardevolle toevoeging in advies en kennisdeling.