Vacature Senior Beleidsadviseur Financiën (32-40 uur)

Wij zoeken een nieuwe collega met ervaring in strategisch beleidsadvies op het terrein van de bekostiging in het onderwijs. 

De bekostiging van het hbo op macroniveau , de verdeling van de gelden over de hogescholen, de ontwikkeling van financiële toekomstscenario’s voor het hbo, dit zijn de onderwerpen waar jij je mee bezig zal gaan houden.

Wat ga je doen?
Je houdt je bezig met diverse aspecten van het macrobudget voor de hogescholen in Nederland, denk aan de uitkomsten van Prinsjesdag, de Voorjaarsnota en het analyseren van strategische ontwikkelingen voor het hbo-budget, zoals flexstuderen, leven lang ontwikkelen en praktijkgericht onderzoek. Je bent de financieel specialist voor je collega’s.
Met de hogescholen heb je contact over de financiële consequenties van landelijke ontwikkelingen en besluitvorming. Je maakt inhoudelijke analyses en koppelt de resultaten terug naar partijen die hier een rol in hebben. Dit zijn collega's van hogescholen, ministeries, brancheorganisaties - van bestuurders tot lectoren en van studenten tot topambtenaren. Je presenteert je advies, bent betrokken bij besluitvorming maar ook bij de implementatie ervan.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde hbo of wo opleiding in een financieel-economische richting. 
 • Ervaring in financiële vraagstukken in de publieke sector, bij voorkeur in het (hoger) onderwijs.
 • Vaardigheid in het ontwikkelen strategische beleidsadviezen en beleidsprocessen.
 • Vaardigheid in het signaleren en analyseren van nationale maatschappelijke ontwikkelingen. 
 • Je bent een energieke, scherpe denker, omgevingsgericht en je beweegt je gemakkelijk in een omgeving met complexe politiek-bestuurlijk verhoudingen;
 • Enthousiast en oplossingsgericht, je bent in staat om verbinding te creëren.

Vereniging Hogescholen
De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek in het belang van 36 hogescholen en het realiseren van een bijdrage aan grote maatschappelijke vraagstukken. Samen beïnvloeden we de politieke besluitvorming en zijn we een belangrijke gesprekspartner voor maatschappelijke organisaties en overheden op alle aspecten die het hoger beroepsonderwijs en de hogescholen raken: van aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, bekostiging en verantwoording, tot arbeidsvoorwaarden, een leven lang ontwikkelen, praktijkgericht onderzoek en internationalisering.

Het team
Je bureau staat klaar op de eerste verdieping in een prachtig pand op loopafstand van Den Haag Centraal Station, waar we flexibel aanwezig zijn. Het team FiGo bestaat uit 6 personen die zich bezighouden met financiën, control, governance, bestuurlijke informatie en data-analyse. Dit doen wij samen met collega’s binnen hogescholen door het hele land, maar we onderhouden ook nauw contact met ministeries, universiteiten, studentenvakbonden en accountantskantoren. Kortom een levendige en uitdagende werkomgeving.

Wat bieden wij jou?

 • Een dynamische baan, waarbij we met elkaar de belangen van 36 hogescholen op het gebied van praktijkgericht onderzoek behartigen; 
 • een salaris is gebaseerd op schaal 12/13 (CAO Rijk) en is afhankelijk van jouw werkervaring;
 • je krijgt  8% vakantietoeslag, een 13e maand en jouw reiskosten worden op basis van openbaar vervoer vergoed;
 • een goede pensioenregeling bij ABP;
  een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering;
 • goede opleidingsfaciliteiten;
 • een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. 

Interesse
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij benieuwd wie jij bent.
Stuur ons een korte motivatiebrief en een cv naar hr@vh.nl. 
Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Petra Post, Teamcoördinator Financiën, Governance en Informatievoorziening via telefoon (070) 312 21 32 of via e-mail: p.post@vh.nl Je kunt reageren tot 1 maart a.s.

De Vereniging Hogescholen hecht waarde aan een divers samengestelde organisatie, de verschillende achtergronden en perspectieven zijn een waardevolle toevoeging in advies en kennisdeling.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en blijft onbeantwoord.