Senior adviseur public affairs (0,8-1,0 fte)

Functie
Hoe kan het hbo het aantrekkelijker maken om leraar te worden? Hoe houden we het hbo-onderwijs ook in krimpregio’s toegankelijk? En hoe positioneren we het nieuwe Professional Doctorate in politiek Den Haag? Wil je aan de slag met dit soort actuele vraagstukken? Dan is de functie van senior adviseur public affairs bij de Vereniging Hogescholen iets voor jou!

Als senior adviseur public affairs koppel je de kennis en speerpunten van de Vereniging Hogescholen aan actuele maatschappelijke en politieke discussies. Je volgt de ontwikkelingen in de politiek, de samenleving en de media op de voet. Je beweegt je gemakkelijk in het politiek bestuurlijke netwerk van Den Haag en in de richting van stakeholders zoals sociale partners. In deze rol werk je met name samen met je collega’s in het team communicatie & public affairs en met je collega’s van beleid. Daarnaast sta je in nauw contact met zowel de voorzitter als de directeur van de Vereniging Hogescholen.

Profiel
Je takenpakket omvat onder andere:

 • Het initiëren, opstellen en uitvoeren van lobby-trajecten op speerpunten van de vereniging.
 • Het proactief initiëren en onderhouden van contacten met politieke partijen, politici en andere stakeholders van de vereniging (stakeholdermanagement).
 • Het geven van briefings en het schrijven van position papers.
 • Het monitoren van ‘politiek Den Haag’ en het up-to-date houden van onze leden op wat zich op relevante thema’s in de politiek afspeelt. Je rapporteert over de resultaten en effecten van public affairs, o.a. met behulp van intelligence systemen. 
 • Het adviseren en ondersteunen van de voorzitter in zijn politieke en externe contacten, vanuit een strategische en planmatige aanpak. 

Verder beschik je over de volgende competenties en vaardigheden:

 • Je bent een autonome denker.
 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding, met ruime werkervaring als lobbyist. 
 • Je hebt een brede politieke en maatschappelijke belangstelling. 
 • Ervaring met strategische advisering en kennis van het huidige het Haagse politieke proces.
 • Je bent resultaatgericht in een complexe organisatie en krijgt energie van het behalen van resultaten. Je bent enthousiasmerend, ondernemend en je kunt je snel inwerken in een nieuwe omgeving.
 • Je herkent belangen en kunt hierin goed manoeuvreren. Je ziet kansen en weet deze snel te benutten. 
 • Sterk ontwikkelde omgevingssensitiviteit en uitstekende communicatieve vaardigheden en netwerk skills.
 • Kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van (hoger) onderwijs, onderzoek en innovatie is een pré.
 • Kennis van de wereld van sociale partners is eveneens een pré.

Aanbod
We bieden je een afwisselende functie in een dynamische en professionele omgeving. Het betreft een arbeidsovereenkomst van 0,8 tot 1,0 fte voor de duur van een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris is gebaseerd op schaal 12 cao Rijk en is afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring. Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder bieden we je onder andere een goede verlofregeling, een uitstekende pensioenregeling bij ABP en een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering.

Over de Vereniging Hogescholen
De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek in het belang van 36 hogescholen en het realiseren van een bijdrage aan grote maatschappelijke vraagstukken. Samen zijn we een belangrijke gesprekspartner voor politiek, bestuur, maatschappelijke organisaties en overheden op alle aspecten die het hbo raken. Deels vanuit huis werken is in overleg mogelijk. Ons kantoor is op loopafstand van Den Haag Centraal Station. Je bent onderdeel van het team communicatie & public affairs (6 collega’s). 

Solliciteren
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur ons een geïnspireerde motivatiebrief en een cv naar hr@vh.nl.

De Vereniging Hogescholen hecht waarde aan een divers samengestelde organisatie; verschillende achtergronden en perspectieven zijn een waardevolle toevoeging in advies en kennisdeling.

Aanvullende informatie
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Jeroen Jongeling, coördinator communicatie & public affairs via jongeling@vh.nl of 06-14727555.