Projectleider uitvoering bestuursakkoord flexibilisering hbo-lerarenopleidingen

voor 2 jaar, 0,8-fte

Ben jij onze projectleider bij 10voordeleraar die in de rol van bestuurssecretaris wil bijdragen aan de flexibilisering van de hbo-lerarenopleidingen?

Wat ga je doen?
Voor de uitvoering van het Bestuursakkoord Flexibilisering Lerarenopleidingen is voor het deel dat de hogescholen raakt een kernteam gevormd met verantwoordelijken en experts vanuit de hbo-lerarenopleidingen. Vanuit dit kernteam is een projectmanagementteam (PMT) gevormd voor de dagelijkse aansturing van het project. Samen met een andere projectleider van 10voordeleraar maak je deel uit van dit PMT, waarbij je fungeert als bestuurssecretaris. Vanuit het kernteam en het PMT worden verschillende werkgroepen aangestuurd. Zo zijn er werkgroepen met betrekking tot werken met leeruitkomsten, harmoniseren van EVC’s en vrijstellingen, etc.

Onderdeel van je functie is het aanwezig zijn bij de overlegmomenten van de verschillende werkgroepen om van hieruit terugkoppeling te kunnen geven aan het PMT, overzicht te houden en de samenhang te bewaken. Daarnaast zorg je vanuit het PMT voor de voortgangsrapportage naar de Stuurgroep Lerarenopleidingen binnen de Vereniging Hogescholen, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en andere stakeholders. Je draagt bij aan de kennisdeelsessies van de deel- en eindproducten van de werkgroepen naar de lerarenopleiders, die onder andere zijn georganiseerd in de vorm van de landelijke vakoverleggen en vakgroepen.  Ook speel je een belangrijke rol bij het organiseren van sessies voor productontwikkeling en ontwikkeling van beleidsuitwerkingen.
Samen met de communicatieadviseur richt je de digitale omgeving op het extranet voor de werkgroepen in, ontwikkel je content voor onder andere de website over bijvoorbeeld de voortgang en deel- en eindproducten en breng je periodiek nieuwsbrieven uit. Samen met onze controller coördineer je de inzet en de financiële afhandeling van werkgroepleden, experts en anderen.

Wat neem je mee?

• Je bent bij voorkeur werkzaam (geweest) bij één van de hbo-lerarenopleidingen en wil graag voor één à twee jaar gedetacheerd worden bij het programma 10voordeleraar.
  • Je hebt kennis van projectmanagement en ervaring met het plannen en begeleiden van (onderwijs)projecten en het aansturen van projectteams.
  • Je legt makkelijk contact en weet om te gaan met uiteenlopende belangen.
  • Je bent positief ingesteld en kan mensen ‘meenemen’ en overtuigen.
  • Je beschikt over een goed analytisch vermogen en je werkt graag gestructureerd en accuraat.
  • Je bent een oplossingsgerichte teamspeler.
  • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau.

Vereniging Hogescholen
De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek in het belang van 36 hogescholen en het realiseren van een bijdrage aan grote maatschappelijke vraagstukken. De Vereniging Hogescholen voert het programma 10voordeleraar uit. Lerarenopleiders werken binnen het programma 10voordeleraar met elkaar samen aan de kwaliteit van de lerarenopleidingen. Ook voert 10voordeleraar de regie over de uitvoering van het Bestuursakkoord Flexibilisering Lerarenopleidingen dat in oktober 2020 is gesloten tussen het ministerie van OC&W, de VSNU en de Vereniging Hogescholen. Dit Bestuursakkoord beoogt een belangrijke bijdrage te leveren aan het terugdringen van het lerarentekort.

Het team
Je komt te werken bij het programmabureau 10voordeleraar dat uit zestien medewerkers bestaat. We werken aan een gezamenlijk doel, waarbij jouw inbreng zichtbaar bijdraagt aan het resultaat. We gaan collegiaal en informeel met elkaar om en de betrokkenheid is groot. We lopen makkelijk bij elkaar binnen en helpen elkaar waar nodig. Je hebt de ruimte om je taken op jouw eigen manier in te vullen en om bepaalde taken naar je toe te trekken. Zo kun je je blijven ontwikkelen en blijft de inhoud van de functie afwisselend en uitnodigend. Je bureau staat in een prachtig pand op loopafstand van Den Haag Centraal. Gezien de huidige situatie werken we nu veel vanuit huis en dit is goed geregeld. We hebben intensief contact met elkaar en werken samen in een online omgeving.

Wat bieden wij jou?
Een dynamische baan in het kader van de flexibilisering van de lerarenopleidingen op basis van detachering voor twee jaar. Een gezellige werkomgeving met een actieve personeelsvereniging.

Interesse?
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij benieuwd wie jij bent. Stuur een korte motivatiebrief en een cv naar hr@vh.nl voor dinsdag 25 mei a.s.
Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Peter Roos, programmadirecteur, via e-mail: roos@10voordeleraar.nl of telefoon: 070 312 26 50.

De Vereniging Hogescholen hecht waarde aan een divers samengestelde organisatie, de verschillende achtergronden en perspectieven zijn een waardevolle toevoeging in advies en kennisdeling.