Projectleider 10voordeleraar (0,6 of 0,8 fte)

(voor studiejaar 2021-2022)

Ben jij onze projectleider die de verbinder is in landelijke samenwerking op het gebied van kwaliteit voor lerarenopleidingen?

Lerarenopleidingen werken binnen het programma 10voordeleraar met elkaar samen aan de landelijke borging van het eindniveau van de student. De lerarenopleidingen maken hierbij gebruik van de instrumenten kennisbases, kennistoetsen en peerreview. Zo beschikt iedere student over het benodigde kennisniveau, ongeacht aan welke hogeschool de student zijn opleiding heeft afgerond. Lerarenopleiders van de verschillende hogescholen voeren de gezamenlijke regie over de instrumenten binnen landelijke netwerken, waarbij leraren uit het werkveld, wetenschappers en andere deskundigen zijn aangesloten. Daarnaast levert het programmabureau een bijdrage aan de uitvoering van het Bestuursakkoord Flexibilisering Lerarenopleidingen om het lerarentekort terug te dringen. Voor de ondersteuning van het programma zijn wij op zoek naar een projectleider voor een jaar.

Wat ga je doen?
Je voert je werkzaamheden uit binnen het programmabureau 10voordeleraar voor diverse lerarenopleidingen uit de clusters bèta, mens en maatschappij en beroepsgericht van de eerste- en tweedegraadslerarenopleidingen. Je onderhoudt met name de contacten met (voorzitters) van) de landelijke vakoverleggen waarin de lerarenopleiders van de verschillende hogescholen vertegenwoordigd zijn. Je geeft uitvoering aan onderwerpen die voor hun relevant zijn rondom de borgingsinstrumenten kennisbases, peerreview en kennistoetsen, maar ook aan onderwerpen die voortvloeien uit het bestuursakkoord. Je agendeert deze punten en woont de bijeenkomsten (deels) bij. Je informeert de vertegenwoordiger uit het landelijk directeurenoverleg over de stand van zaken.

Diverse onderwerpen komen aan bod. Met betrekking tot de landelijke kennistoetsen bespreek je bijvoorbeeld de uitslagen en de invulling van het redactieteam. Rondom peerreview stuur je op de voortgang van de afspraken opgenomen in de meerjarenplannen en zie je toe op een correcte verantwoording, maar help je ook peerreviewgroepen verder op weg door bijvoorbeeld ‘good practices’ voor het voetlicht te brengen en sessies bij te wonen. Voor het bestuursakkoord bespreek je wat lerarenopleiders nodig hebben om nieuwe werkwijzen te implementeren in hun dagelijkse praktijk en organiseer je kennisdeelsessies.

Daarnaast kan naar wens het takenpakket uitgebreid worden met het contact met het Landelijk Overleg Examencommissies (het LOEx) in het kader van de landelijke kennistoetsen. Het betreft dan onder andere het beantwoorden van vragen van examencommissies en verzorgen van input voor de  onderwijs- en examenregeling met betrekking tot de landelijke kennistoetsen.

Wat neem je mee?

• Je bent bij voorkeur werkzaam (geweest) bij één van de hbo-lerarenopleidingen en wil graag voor één jaar gedetacheerd worden bij het programma 10voordeleraar.
  • Je hebt kennis van projectmanagement en ervaring met het plannen en begeleiden van (onderwijs)projecten en het aansturen van projectteams.
  • Je legt makkelijk contact en weet om te gaan met uiteenlopende belangen.
  • Je bent positief ingesteld en kan mensen ‘meenemen’ en overtuigen.
  • Je beschikt over een goed analytisch vermogen en je werkt graag gestructureerd en accuraat.
  • Je bent een oplossingsgerichte teamspeler.
  •  Je hebt een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau.

Vereniging Hogescholen
De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek in het belang van 36 hogescholen en het realiseren van een bijdrage aan grote maatschappelijke vraagstukken. De Vereniging Hogescholen voert het programma 10voordeleraar uit.
Informatie is over het programma is te vinden op www.10voordeleraar.nl.

Het team
Je komt te werken bij het programmabureau 10voordeleraar dat uit zestien medewerkers bestaat. We werken aan een gezamenlijk doel, waarbij jouw inbreng zichtbaar bijdraagt aan het resultaat. We gaan collegiaal en informeel met elkaar om en de betrokkenheid is groot. We lopen makkelijk bij elkaar binnen en helpen elkaar waar nodig. Je hebt de ruimte om je taken op jouw eigen manier in te vullen en om bepaalde taken naar je toe te trekken. Zo kun je je blijven ontwikkelen en blijft de inhoud van de functie afwisselend en uitnodigend. Je bureau staat in een prachtig pand op loopafstand van Den Haag Centraal. Gezien de huidige situatie werken we nu veel vanuit huis en dit is goed geregeld. We hebben intensief contact met elkaar en werken samen in een online omgeving.

Wat bieden wij jou?

• Een dynamische baan op basis van detachering of een tijdelijk contract voor het studiejaar 2021-2022.
  • Een salaris schaal 12 van € 3842,26 tot max. € 5710,80 (bij een voltijds dienstverband van 36 uur per week) afhankelijk van jouw werkervaring;
  • Een laptop en een mobiel;
  • Een sportvergoeding;
  • 8% vakantietoeslag, een 13e maand en jouw reiskosten worden op basis van openbaar vervoer vergoed;
  • Een goede pensioenregeling bij ABP;
  • Een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering;
  • Goede scholingsfaciliteiten;
  • Een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Een gezellige werkomgeving met een actieve personeelsvereniging.

Interesse?
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij benieuwd wie jij bent. Stuur een korte motivatiebrief en een cv naar hr@vh.nl voor 1 juni a.s.
Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Noor van Gils, projectleider, via 06 57 31 65 48 of gils@10voordeleraar.nl of via Peter Roos, programmadirecteur, via 070 312 26 50 of roos@10voordeleraar.nl.

De Vereniging Hogescholen hecht waarde aan een divers samengestelde organisatie, de verschillende achtergronden en perspectieven zijn een waardevolle toevoeging in advies en kennisdeling.