Junior toetsdeskundige (0,8-1,0 fte)

Ben jij onze nieuwe beginnende toetsdeskundige die affiniteit heeft met examens en data-analyse in R en zich wil verdiepen in examendata?

Functie
Je bent medeverantwoordelijk voor het uitvoeren van statistische analyses op de resultaten van examens, het signaleren van patronen en het doorgeven hiervan aan onze Raad voor Kwaliteitsborging. We verwachten niet dat je even ervaren bent op alle terreinen, maar door jouw probleemoplossend vermogen en leergierigheid zul je je bovengenoemde onderwerpen snel eigen maken.
Kortom: een afwisselende functie met genoeg mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen.

Wat ga je doen?
Wij zijn een klein team en jij wordt onze professional op data analyses in R. 10voordeleraar neemt landelijke kennistoetsen af binnen de lerarenopleidingen. De meeste tijd besteed je aan het verbeteren en innoveren van het vraagontwikkelingsproces en het berekenen van de uitslagen voor deze toetsen. Je hebt enige kennis van testtheorie en bent bekend met statistieksoftware R. En je wilt je verder verdiepen in dataopslag in een SQL-database. Ook ben je in staat om de cijfers te vertalen naar andere betrokkenen buiten je vakgebied, zoals stakeholders en vraagontwikkelaars. Daarnaast ondersteun je het management met het aanleveren van kerngetallen over de resultaten van de afgenomen kennistoetsen en draag je resultaten en analyses aan voor communicatiedoeleinden, zoals bijvoorbeeld het jaarverslag. Voortdurend kijk je hoe je bedrijfsprocessen verder kunt verbeteren en je neemt initiatief om dataanalyse in te zetten om de kwaliteit van de itembanken verder te verhogen.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo-niveau of je bent net afgestudeerd op een universiteit, richting (toegepaste) onderwijskunde, psychologie of pedagogiek.
 • Je bent gemotiveerd om nieuwe kennis en vaardigheden te leren.
 • Je wilt je verder verdiepen in psychometrie en gegevensanalyse met specifieke toepassing bij de examens. 
 • Je hebt kennis van R/RStudio en je wilt je hierin verder verdiepen.
 • Het is een voordeel wanneer je SQL-query’s voor het ‘joinen’ van verschillende informatiebronnen kunt opstellen en het is een voordeel wanneer je beschikt over kennis van testtheorie.
 • Je werkt gestructureerd en nauwkeurigheid loopt als een rode draad door jouw werkzaamheden.
 • Je bent een energieke scherpe denker en een oplossingsgerichte teamspeler.
 • Je kunt tijdens piekperiodes met hoge werkdruk omgaan en je bent bereid om tijdens toetsweken flexibel met je werktijden om te gaan.

Vereniging Hogescholen
De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek in het belang van 36 hogescholen en het realiseren van een bijdrage aan grote maatschappelijke vraagstukken. De Vereniging Hogescholen voert het programma 10voordeleraar uit. Lerarenopleiders werken binnen het programma 10voordeleraar met elkaar samen aan de landelijke borging van het eindniveau van de student. De landelijke kennistoets is een van de landelijke instrumenten. Het behalen van de toets is een voorwaarde om de opleiding af te ronden. Kijk voor meer informatie op www.10voordeleraar.nl.

Het team
Je komt te werken bij het programmabureau 10voordeleraar dat uit negentien medewerkers bestaat. We werken aan een gezamenlijk doel, waarbij jouw inbreng zichtbaar bijdraagt aan het resultaat. We gaan collegiaal en informeel met elkaar om en de betrokkenheid is groot. We lopen makkelijk bij elkaar binnen en helpen elkaar waar nodig. Je hebt de ruimte om je taken op jouw eigen manier in te vullen en om bepaalde taken naar je toe te trekken. Zo kun je je blijven ontwikkelen en blijft de inhoud van de functie afwisselend en uitnodigend. Je bureau staat in een prachtig pand op loopafstand van Den Haag Centraal. Deels vanuit huis werken is in overleg mogelijk. We hebben intensief contact met elkaar en werken samen in een online omgeving.

Wat bieden wij jou?

 • Een dynamische baan in het kader van toetsen en examens in het onderwijs.
 • Een salaris van € 3.344 tot max. € 5.139 (schaal 11) bruto per maand (bij een voltijds dienstverband van 36 uur per week) en is afhankelijk van je werkervaring.
 • Vakantietoeslag (8%) én een eindejaarsuitkering van 8%.
 • Een laptop en een mobiel.
 • Vergoeding van reiskosten op basis van openbaar vervoer. 
 • Uitstekend pensioen bij het ABP.
 • Aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering.
 • Sportvergoeding, fruit en yoga.
 • Goede ontwikkel- en scholingsmogelijkheden.
 • Een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Interesse?
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij benieuwd wie jij bent. Stuur ons vóór 8 augustus 2022 een geïnspireerde motivatiebrief en een cv naar hr@vh.nl

Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Monika Vaheoja, senior psychometricus, via e-mail: vaheoja@10voordeleraar.nl of telefoon: 0653131781.

Vanwege de zomervakantie zullen wij, op dit moment, niet altijd direct bereikbaar zijn en direct kunnen reageren op vragen of sollicitaties. In de 2e week van augustus zullen we je op de hoogte brengen van het selectieproces.

De Vereniging Hogescholen hecht waarde aan een divers samengestelde organisatie, de verschillende achtergronden en perspectieven zijn een waardevolle toevoeging in advies en kennisdeling.