Vacature Beleidsadviseur aansluiting onderwijs – arbeidsmarkt (0,8 - 1,0 fte)

Veel berichten in de media gaan over tekort aan personeel in de zorg, techniek en onderwijs. In het hbo leiden we veel mensen op voor deze sectoren. Hoe kunnen we samen met werkgevers en overheid werken aan het oplossen van deze tekorten?  Hoe maken we het aantrekkelijker om leraar te worden? Hoe maken het makkelijk voor mensen om over te stappen naar een technisch beroep? Wil je aan de slag met dit soort actuele vraagstukken? Dan is de functie van beleidsadviseur bij de Vereniging Hogescholen iets voor jou!

Wat ga je doen?

• Je bent secretaris van verschillende sectortafels, dit zijn overleggen tussen hbo-sectoren en werkgeversbranches.
  • Als secretaris initieer, organiseer je het overleg en je zorgt dat afspraken die worden gemaakt aan de sectortafels worden vastgelegd en je bewaakt de uitvoering daarvan zodat de voortgang in het overleg is gewaarborgd.
  • Je bent lid van het projectteam aansluiting onderwijs – arbeidsmarkt en in die rol verbind je de resultaten uit de sectortafels met andere onderwerpen binnen het project, zoals samen opleiden en het doelmatigheidsbeleid.
  • Als beleidsadviseur draag je bij aan de invulling van sectoraalbeleid binnen de vereniging hogescholen. De Vereniging Hogescholen kent 7 sectoren: onderwijs, zorg, techniek, economie, sociaal, kunsten en agro& food.
  •  Je signaleert  interne en externe (politieke) ontwikkelingen die relevant zijn voor de hbo-sectoren of aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt en vertaalt deze naar adviezen voor de vereniging, de sector of het projectteam. Zoals ontwikkelingen in de klimaatagenda, het techniekpact, de topsectoren van het ministerie van EZK en beleidsnota’s van het ministerie van OCW.
  • In je rol van secretaris en beleidsadviseur werk je nauw samen met je directe collega’s in het team sectoraal beleid en met experts binnen de 36 hogescholen. Je onderhoudt nauwe verbindingen met de projectleider en secretaris van het project aansluiting onderwijs – arbeidsmarkt en met de beleidsadviseur onderwijs bij VNO NCW.

Wat neem je mee?

• Een afgeronde hbo of wo opleiding, met minimaal 2 jaar relevante werkervaring.
  • Je hebt ervaring met secretaris werkzaamheden en bent vaardig in het schrijven van beleidsnotities.
  • Je werkt resultaatgericht in een complexe organisatie en krijgt energie van het behalen van resultaten. Je bent enthousiasmerend, ondernemend, verbindend en je kunt je snel inwerken in een nieuwe omgeving.
  • Je bent iemand die belangen herkent en hierin goed kan manoeuvreren. Je ziet kansen en weet deze snel te benutten.
  • Sterk ontwikkelde omgevingssensitiviteit en uitstekende communicatieve vaardigheden en netwerk skills.
  • Kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van hoger onderwijs en onderzoek is een pré.

Vereniging Hogescholen
De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek in het belang van 36 hogescholen en het realiseren van een bijdrage aan grote maatschappelijke vraagstukken. Samen beïnvloeden we de politieke besluitvorming en zijn we een belangrijke gesprekspartner voor maatschappelijke organisaties en overheden op alle aspecten die het hoger beroepsonderwijs en de hogescholen raken: van aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, bekostiging en verantwoording, tot arbeidsvoorwaarden, een leven lang ontwikkelen, praktijkgericht onderzoek en internationalisering.

Het team
We werken normaal gesproken vanuit een prachtig pand op loopafstand van Den Haag Centraal Station. Bij team sectoraal beleid zijn 7 professionals actief met het adviseren en ondersteunen van de 7 sectoren in het hbo.  Daarnaast zijn er nog 4 andere teams: communicatie, financiën governance & bestuurlijke informatievoorziening, onderwijs, onderzoek & internationaal en arbeidsvoorwaarden.
Dit doen wij samen met collega’s binnen hogescholen door het hele land. We onderhouden daarbij nauw contact met ministeries, de politiek, de andere overheids- en onderwijswerkgevers en het georganiseerd bedrijfsleven. Kortom een levendige en uitdagende werkomgeving met een netwerk bestaande uit autonome, kritische professionals.

Wat bieden wij jou?

• Een dynamische baan, waarbij we met elkaar de belangen van 36 hogescholen behartigen;
  • Een passend salaris gebaseerd op schaal 11 (CAO Rijk), afhankelijk van jouw werkervaring;
  • Je krijgt  8% vakantietoeslag, een 13e maand en jouw reiskosten worden op basis van openbaar vervoer vergoed;
  • Een goede pensioenregeling bij ABP;
  • Een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering;
  • Goede scholingsmogelijkheden;
  • Een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Interesse
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en spreekt de uitdaging je aan? Dan zijn wij benieuwd wie jij bent. Stuur ons een korte motivatiebrief en een cv naar hr@vh.nl voor 17 januari 2022.
Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie dan kun je vanaf 10 januari contact opnemen met Melissa Keizer, coördinator sectoraal beleid via telefoon (070) 3122133 of via e-mail keizer@vh.nl

De Vereniging Hogescholen hecht waarde aan een divers samengestelde organisatie; verschillende achtergronden en perspectieven zijn een waardevolle toevoeging in advies en kennisdeling.