Vacature

Beleidsadviseur internationalisering (0,8-1 fte)

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die in de rol van beleidsadviseur en secretaris het ISO NL en UAS4EUROPE ondersteunt en daarbij de inzet van hogescholen en het hoger onderwijs voor het voetlicht weet te brengen.

Hogescholen geven actief vorm aan internationalisering van hun onderwijs en onderzoek. Dat doen zij omdat internationalisering een belangrijke bijdrage levert aan de versterking van de Nederlandse kenniseconomie. In dat kader neemt de Vereniging Hogescholen (VH) de komende twee jaar namens het hoger onderwijs deel aan het ISO NL (Internationaal Strategisch Overleg Nederland): een publiek-privaat overleg op strategisch niveau over internationaal ondernemen en internationaal-economische vraagstukken. Ook wordt de VH medevoorzitter van het netwerkplatform UAS4EUROPE om de stem van de hogescholen (UAS) in Europa te promoten voor praktijkgericht onderzoek en innovatie. 

Dus: Heb jij ervaring in het opereren in nationale en internationale netwerken en ben jij niet bang om jouw handen uit de mouwen te steken, dan is deze functie van beleidsadviseur internationalisering bij de Vereniging Hogescholen iets voor jou!

Wat ga je doen?

 • Je ondersteunt de portefeuillehouder internationalisering in haar rol als voorzitter van het netwerk UAS4EUROPEen je onderhoudt contacten met de ambtelijke vertegenwoordiging van de Europese partners van UAS4EUROPE om te komen tot een goede agenda en uitvoer hiervan. 
 • Je bereidt de overleggen voor ISO NL voor en komt tot een inzet namens het hoger onderwijs in deze overleggen. Je werkt hierbij nauw samen met de deelnemende organisaties van ISO NL en in het bijzonder de VSNU, NWO en Nuffic.
 • Je werkt nauw samen met de liaison van UASNL, het netwerk van Nederlandse hogescholen die hun Europees onderzoeksprofiel willen versterken. Daarnaast werk je nauw samen met de relevante beleidscollega’s binnen het bureau van de VH en springt bij op internationaliseringsdossiers die raken aan UAS4EUROPE en ISO NL.
 • Je signaleert relevante in- en externe innovatieve (politieke) ontwikkelingen op het gebied van internationalisering van hoger (beroeps)onderwijs en vertaalt deze naar lange termijnplannen en -acties.
 • Je adviseert in- en externe belanghebbenden over politiek-bestuurlijke, maatschappelijke en organisatorische complexe vraagstukken op de beleidsterreinen.
 • Je creëert en onderhoudt netwerken van belanghebbenden op jouw dossiers om draagvlak voor vernieuwing te creëren.
 • Je verzorgt strategische beleidsvoorbereiding op het gebied van internationalisering, waarbij je verschillende invalshoeken en inzichten, zowel inhoudelijk als procesmatig combineert; je geeft hierbij aanzetten om strategieën, koersen en werkwijzen te vernieuwen, te veranderen of juist te handhaven. 

Wat neem je mee?

 • Je bent een goede netwerker en hebt bij voorkeur al de nodige contacten op het terrein van internationalisering, organisatie van handels-/ kennismissies en/ of de EU.
 • Ervaring met strategische beleidsontwikkeling en -advisering op het gebied van het hoger onderwijs en onderzoek is een pre. 
 • Je toont visie en bent overtuigend in je optreden. Je beweegt je gemakkelijk in professionele gezelschappen (zoals van bestuurders, directeuren of lectoren). 
 • Je bent een scherp denker, omgevingsgericht en je beschikt over goede antennes om te opereren in een context met complexe en soms gevoelige politiek-bestuurlijk verhoudingen. 
 • Academisch werk- en denkniveau is een pre. 
 • Je werkt gestructureerd en accuraat. 

Wat bieden wij jou?

 • We bieden je een afwisselende functie in een dynamische en professionele omgeving. Het betreft een arbeidsovereenkomst van 0,8 tot 1,0 fte voor de duur van drie jaar. Het salaris ligt tussen de € 3500 en € 5000 bruto per maand en is afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring. Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder bieden we je onder andere een goede verlofregeling, een uitstekende pensioenregeling bij ABP en een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering. 
 • Er is aandacht en ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.  Wij faciliteren een laptop en een mobiel en bieden een sportvergoeding en een gezellige werkomgeving met een actieve personeelsvereniging
 • Je krijgt een contract voor de duur van 3 jaar.

Over de Vereniging Hogescholen
De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek in het belang van 36 hogescholen en het realiseren van een bijdrage aan grote maatschappelijke vraagstukken. Samen zijn we een belangrijke gesprekspartner voor politiek, bestuur, maatschappelijke organisaties en overheden op alle aspecten die het hbo raken. In deze bijzondere tijden werken we zoveel mogelijk vanuit huis. Het prachtige kantoor is op loopafstand van Den Haag Centraal Station. We werken momenteel 50/50% thuis of op kantoor.

Het team
Binnen het bureau van de Vereniging Hogescholen werken we met ca. dertig beleidscollega’s in zes teams aan praktisch alle vormen van beleid met betrekking tot hogescholen, van onderwijs tot arbeidsvoorwaarden en van financiën tot internationalisering. Jij zal je thuisbasis hebben in het team Onderzoek & Internationalisering, bestaande uit zeven professionele collega’s die zich met onderzoeks- en internationaliseringsbeleid bezighouden. Daarnaast zal je intensief samenwerken met de liaison van UASNL. 

Interesse?
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur ons een motivatiebrief en een cv naar hr@vh.nl. Je kunt reageren t/m 13 september a.s.

Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Frank van der Zwan, coördinator Onderzoeksbeleid & Internationalisering, via telefoon (070) 312 21 37 of via e-mail: zwan@vh.nl.

De Vereniging Hogescholen hecht waarde aan een divers samengestelde organisatie; verschillende achtergronden en perspectieven zijn een waardevolle toevoeging in advies en kennisdeling.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en blijft onbeantwoord.