Beleidsadviseur Internationalisering (0,4-0,6 fte), 6 maanden

Ben jij onze nieuwe beleidsadviseur en secretaris die de inzet van hogescholen en het hoger onderwijs internationaal voor het voetlicht brengt?

Hogescholen geven actief vorm aan internationalisering van hun onderwijs en onderzoek. Dat doen zij omdat internationalisering een belangrijke bijdrage levert aan de versterking van de Nederlandse kenniseconomie.

Heb jij ervaring in het opereren in nationale en internationale netwerken en ben jij niet bang om jouw handen uit de mouwen te steken, dan is deze tijdelijke functie van beleidsadviseur internationalisering bij de Vereniging Hogescholen iets voor jou! Wij zoeken voor een periode van zes maanden, als vervanging voor een zieke collega, een expert op het gebied van internationalisering in het hoger beroepsonderwijs voor 2 á 3 dagen per week.

Wat ga je doen?
Je takenpakket omvat onder andere:

• Je werkt in een team aan de doelstellingen van de sector op het gebied van internationalisering, zoals de positionering van onderwijs en onderzoek in Europa, het bevorderen van mobiliteit van studenten. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor hogescholen, ministeries en Europese koepelorganisaties.
  • Je werkt nauw samen met de liaison van UASNL, het netwerk van Nederlandse hogescholen die hun Europees onderzoeksprofiel willen versterken. Daarnaast werk je nauw samen met de relevante beleidscollega’s binnen het bureau van de VH en springt bij op internationaliseringsdossiers die raken aan UAS4EUROPE.
  • Je signaleert relevante in- en externe innovatieve (politieke) ontwikkelingen op het gebied van internationalisering van hoger (beroeps)onderwijs en vertaalt deze naar lange termijnplannen en -acties.
  • Je adviseert in- en externe belanghebbenden over politiek-bestuurlijke, maatschappelijke en organisatorische complexe vraagstukken op de beleidsterreinen.
  • Je creëert en onderhoudt netwerken van belanghebbenden op jouw dossiers om draagvlak voor vernieuwing te creëren.
  • Je verzorgt strategische beleidsvoorbereiding op het gebied van internationalisering, waarbij je verschillende invalshoeken en inzichten, zowel inhoudelijk als procesmatig combineert; je geeft hierbij aanzetten om strategieën, koersen en werkwijzen te vernieuwen, te veranderen of juist te handhaven.

Wat neem je mee?

• Je bent een goede netwerker en hebt bij voorkeur al de nodige contacten op het terrein van internationalisering, organisatie van handels-/ kennismissies en/ of de EU.
  • Ervaring met strategische beleidsontwikkeling en -advisering op het gebied van het hoger onderwijs en onderzoek is een pre.
  • Je toont visie en bent overtuigend in je optreden. Je beweegt je gemakkelijk in professionele gezelschappen (zoals van bestuurders, directeuren of lectoren).
  • Je bent een scherp denker, omgevingsgericht en je beschikt over goede antennes om te opereren in een context met complexe en soms gevoelige politiek-bestuurlijk verhoudingen.
  • Master-werk- en denkniveau is een pre.
  • Je werkt gestructureerd en accuraat en bent in staat hoofd- en bijzaken te scheiden.
  • Het schrijven van een beleidsnotitie gaat jou makkelijk af.

Wat bieden wij jou?

• We bieden je een afwisselende functie in een dynamische en professionele omgeving. Het betreft een aanstelling van 16-24 uur voor de duur van zes maanden. Het salaris ligt op niveau schaal 12.
  • Het betreft een detachering dus let op; reageren is alleen mogelijk als je op dit moment werkzaam bent binnen het hbo.

Over de Vereniging Hogescholen
De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek in het belang van 36 hogescholen en het realiseren van een bijdrage aan grote maatschappelijke vraagstukken. Samen zijn we een belangrijke gesprekspartner voor politiek, bestuur, maatschappelijke organisaties en overheden op alle aspecten die het hbo raken. We werken momenteel 50/50% thuis of op kantoor.

Het team
Binnen het bureau van de Vereniging Hogescholen werken we met ca. dertig beleidscollega’s in zes teams aan praktisch alle vormen van beleid met betrekking tot hogescholen, van onderwijs tot arbeidsvoorwaarden en van financiën tot internationalisering. Jij zal je thuisbasis hebben in het team Internationalisering, bestaande uit drie professionele collega’s die zich met het internationaliseringsbeleid bezighouden. Daarnaast zal je intensief samenwerken met de liaison van UASNL.

Interesse
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur ons een motivatiebrief en een cv naar hr@vh.nl
Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Arnaud Stadermann, coördinator Arbeidsvoorwaarden & Internationalisering, e-mail: Stadermann@vh.nl.

De Vereniging Hogescholen hecht waarde aan een divers samengestelde organisatie; verschillende achtergronden en perspectieven zijn een waardevolle toevoeging in advies en kennisdeling.