Beleidsadviseur data-analyse (0,8-1 fte)

Wij zoeken een nieuwe collega die enthousiast wordt van het analyseren van landelijke data in het  hoger beroepsonderwijs in Nederland.

Ontwikkelingen studentenaantallen in corona tijd, doorstroom van mbo studenten naar het hbo, studiesucces, de personeelsdata van de hogescholen, allemaal onderwerpen waar je binnen je functie als beleidsadviseur informatievoorziening mee uit de voeten kunt.

Wat ga je doen?
Als beleidsadviseur informatievoorziening heb je een centrale functie als het om data gaat. Je gaat het verband leggen tussen de cijfers en het beleid op alle onderwerpen die in het hbo spelen.

Je volgt de ontwikkelingen in de samenleving en de politiek op de voet en bent op de hoogte van de actuele thema’s in het hoger onderwijs. In deze rol werk je nauw samen met je collega’s in het team financiën, governance en bestuurlijke informatievoorziening van de Vereniging Hogescholen.

Je taken

• Je maakt diverse analyses m.b.t. instroomontwikkeling, doorstroom en de (voorlopige) studentenaantallen, maar ook bijvoorbeeld personeelsaantallen. Je schakelt hierover met de beleidsadviseurs van de VH en de collega’s van de hogescholen;
  • Je adviseert en ondersteunt over de uitkomst van de analyse, ter voorbereiding van besluitvorming;
  • Je publiceert de studentendata op het sectordashboard van de vereniging. Het dashboard blijf je verder ontwikkelen en breng je actief naar een volgend niveau;
  • Je adviseert en ondersteunt je collega’s binnen de Vereniging Hogescholen en komt met creatieve invalshoeken. Je stemt meer complexe onderwerpen af met je teamcoördinator;
  • Je monitort relevante in- en externe (politieke) ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn voor je collega’s bij Financiën, Governance en Informatievoorziening;
  • Je participeert in diverse overlegstructuren die gaan over je eigen vakgebied. Je zit aan tafel met partijen zoals het CBS, diverse ministeries (waaronder OCW) en DUO;
  • Je onderhoudt contacten met de betreffende data experts van de 36 hogescholen.

Wat neem je mee?

• Een afgeronde hbo of wo opleiding met 2-3 jaar werkervaring op het terrein van data-analyse;
  • Een goed gevoel voor cijfers en houdt van puzzelen met data bestanden;
  • Ervaring met Tableau en SQL is een plus;
  • Je bent een energieke, scherpe denker die nauwkeurig omgaat met cijfers en bestanden;
  • Je bent een enthousiaste en oplossingsgerichte teamspeler en in staat om verbinding te creëren.

Het team
Je bureau staat klaar op de eerste verdieping in een prachtig pand op loopafstand van Den Haag Centraal Station. Het team FiGo bestaat uit 6 personen die zich bezighouden met financiën, control, governance, bestuurlijke informatie en data-analyse.

Dit doen wij samen met collega’s binnen hogescholen door het hele land, maar onderhouden ook nauw contact met ministeries, DUO en het CBS. Kortom een levendige en uitdagende werkomgeving.

Wat bieden wij jou?

• Een dynamische baan, waarbij we met elkaar de belangen van 36 hogescholen behartigen;
  • Een salaris is gebaseerd op schaal 10 (CAO Rijk) en is afhankelijk van jouw werkervaring;
  • Een laptop en een mobiel;
  • Een sportvergoeding;
  • 8% vakantietoeslag, een 13e maand en jouw reiskosten worden op basis van openbaar vervoer 1e klas vergoed;
  • Een goede pensioenregeling bij ABP, een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering;
  • Goede scholingsfaciliteiten en een actieve personeelsvereniging;
  • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.

Interesse?
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij benieuwd wie jij bent.
Stuur ons een korte motivatiebrief en een cv naar hr@vh.nl voor dinsdag 21 september a.s.

Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Petra Post, Teamcoördinator Financiën, Governance en Informatievoorziening via telefoon (070) 312 21 32 of via e-mail: p.post@vh.nl.

De Vereniging Hogescholen hecht waarde aan een divers samengestelde organisatie, de verschillende achtergronden en perspectieven zijn een waardevolle toevoeging in advies en kennisdeling.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en blijft onbeantwoord.