(junior) Projectadviseur arbeidsmarktbeleid (0,8-1,0 fte)

Functie-inhoud
Wil jij graag werken aan arbeidsmarktvraagstukken zoals oplossingen voor krapte binnen de hbo-sector? Lijkt het je leuk om een grote arbeidsmarktcampagne op te zetten voor werken in het hbo? Dan is werken als (junior) projectadviseur arbeidsmarktbeleid bij Zestor, het arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo, vast iets voor jou!
Zestor zet zich in voor alle 36 publiek gefinancierde hogescholen. Dit doen wij door het ontwikkelen en bundelen van kennis, het inzetten van projecten en het stimuleren van vernieuwing.

Wat ga je doen?

• Je werkt aan verschillende thema’s op het gebied van arbeidsmarktbeleid, behoud en instroom binnen het hbo;
  • Je bent verantwoordelijk voor het beheer van het portaal www.werkenbijhogescholen.nl en signaleert ontwikkelmogelijkheden. Hiervoor werk je nauw samen met externe partijen voor de techniek, arbeidsmarktcommunicatie en alle hogescholen die gebruik maken van deze website;
  • Voorzitten van maandelijks overleg externe partijen die werken voor www.werkenbijhogescholen.nl ;
  • Een arbeidsmarktcampagne opzetten, waarbij je verantwoordelijk bent voor het samenstellen van een werkgroep, voor het offertetraject en het selecteren van een geschikte partij en voor de uiteindelijke uitvoering van de campagne;
  • Je vertaalt onderzoeksresultaten naar concrete voorstellen voor projecten waaraan hogescholen kunnen deelnemen, bijvoorbeeld naar aanleiding van het imago-onderzoek;
  • Je houdt de actualiteiten bij en bedenkt hoe je hogescholen kunt helpen om hun in- en doorstroom te optimaliseren.

Wat neem je mee?

• Hbo- of wo- werk- en denkniveau;
  • Affiniteit met of ervaring in HR, (arbeidsmarkt-)onderzoek en beleidsadvies is een pre;
  • Draagt uit eigen beweging ideeën of oplossingen aan;
  • Je krijgt energie van zelfstandig projectmatig werken;
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed.

Waar ga je werken?
Zestor is er voor hogescholen en de mensen die er (willen gaan) werken. Als arbeidsmarkt- en opleidingsfonds zetten we ons in voor een gezonde en veilige werkomgeving op hogescholen, waarin medewerkers optimaal kunnen functioneren en zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Daarvoor doen we onderzoek, signaleren trends, ontsluiten kennis en brengen we hogescholen op diverse onderwerpen samen. Zo stimuleren we de sector bij het invullen van goed werknemer- en werkgeverschap.
Het Zestor-team bestaat uit veertien collega’s met diverse achtergronden. Het team is betrokken bij elkaar en werken laagdrempelig samen. We werken hybride, waarbij minimaal twee dagen op kantoor, op loopafstand van Den Haag Centraal Station. Eens per maand organiseren we een lunch en daarnaast zijn er leuke borrels en evenementen vanuit de personeelsvereniging.

Wat bieden wij?
Je komt formeel in dienst bij de Vereniging Hogescholen en komt te werken bij de Stichting Zestor. Bij Zestor bieden we je een interessante en veelzijdige functie in een kleine, slagvaardige organisatie binnen een professioneel team. De arbeidsvoorwaarden zijn aantrekkelijk:

• Het salaris ligt tussen €3.092,- en € 5.586,- (CAO-Rijk schaal 10/11) bruto per maand (bij een voltijds dienstverband van 36 uur per week) en is afhankelijk van je werkervaring;
  • Je krijgt 8% vakantietoeslag, een 13e maand en je reiskosten worden op basis van openbaar vervoer vergoed;
  • Een mooie regeling voor vakantiedagen met extra regelruimte door het opbouwen van atv dagen;
  • Een pensioenregeling bij ABP;
  • Goede scholingsfaciliteiten;
  • Aandacht voor gezondheid door vers fruit, goede ondersteuning, tegemoetkoming sportkosten, yoga en stoelmassage op kantoor;
  • Een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering;
  • Een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op verlenging.

Nieuwsgierig geworden?
Als je meer wilt weten over de vacature kun je bellen met Jurre Valk, 0683706110.
Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met HR via hr@vh.nl

Word jij onze nieuwe collega?
Stuur dan je motivatie en je CV via de sollicitatiebutton

• Sluitingsdatum van deze vacature is 15 februari 2024.
  • De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 22 of 26 februari 2024. De tweede ronde vindt plaats op 27 februari 2024.

Om te zorgen dat alle kandidaten op dezelfde manier beoordeeld worden werken wij met een scoreformulier. Hiermee scoren we bij de CV-/briefselectie enkel op functie specifieke harde criteria en bij de gespreksselectie op de functie specifieke competenties. Tijdens gesprekken stellen we alle kandidaten dezelfde vragen, zodat we zicht krijgen op de mate waarin je aan de functie-eisen voldoet.
Zestor hecht waarde aan een divers samengestelde organisatie, de verschillende achtergronden en perspectieven zijn een waardevolle toevoeging in advies en kennisdeling.