Een Leven Lang Leren door werken en studeren te combineren!

Hogescholen bieden een breed palet aan deeltijdopleidingen, soms in kleine klassen, waarbij de onderwijskwaliteit voorop staat. Ook zien hogescholen dat het vol- en deeltijdonderwijs elkaar versterken. Daarbij biedt de nauwe relatie van hogescholen met de regio in het kader van praktijkgericht onderzoek, ook het deeltijdonderwijs extra verdieping in de praktijk.
 


 

Avans Deeltijd ontwikkelt talenten voor de toekomst. We leiden werkenden met ambitie op tot hoog gekwalificeerde professionals. Een ‘leven lang leren’ is nodig om in het bedrijfsleven of bij de overheid op een hoog niveau staande te blijven.


 

Zet de volgende stap in uw carrière en kies voor een deeltijdstudie bij Aeres Hogeschool. Onze opleidingen vallen binnen de domeinen agrarisch, consumptief en educatief hoger onderwijs. Wij dagen professionals uit om zich voortdurend verder te ontwikkelen met oog voor een duurzame toekomst, in binnen- en buitenland. 

Op de faculteit in Dronten ligt de focus op professionalisering in de agribusiness. We helpen u graag met het ontwikkelen van uw kennis en vaardigheden bij uw ontwikkeling tot manager, adviseur, consultant of ondernemer. 

Bij de faculteit Wageningen ligt de nadruk op duurzaam leren en ontwikkelen voor beroepsonderwijs en bedrijf. Wij bieden praktijkgerichte nascholingen en hbo-opleidingen - tot docent of praktijkopleider - in de groene en consumptieve sector. Ook kunt u bij ons de master Leren en Innoveren volgen.

Benieuwd wat de mogelijkheden voor u zijn? Bezoek een voorlichtingsmoment. Kijk voor meer informatie op onze website.  


 

De deeltijdopleidingen van CHE liggen in de domeinen Zorg & Welzijn, Onderwijs en Theologie. De CHE is specialist op deze vakgebieden en heeft van al deze opleidingen ook een voltijd variant. De deeltijdstudies worden gevoed door het werkveld en de CHE-lectoraten.


 

Een deeltijdopleiding volgen op het gebied van onderwijs of opvoeding? Driestar hogeschool is een christelijke hogeschool in Gouda waar je de opleidingen pabo, pedagogiek en Leraar Nederlands, Engels, Duits, Wiskunde, Geschiedenis en Economie kunt volgen. Studeren naast je baan is uitdagend. Wij helpen je graag in het keuzeproces! Kom naar de open avond of vraag een gesprek aan met een studieleider.


 

Specialiseren? Carrière switch? Doorgroeien? U wilt kunnen kiezen tussen opleidingen en cursussen waardoor u kunt groeien in uw professionele en persoonlijke ontwikkeling.

 


 

Werken en studeren. Wanneer je je wilt specialiseren of verdiepen in je vakgebied. Wanneer je om wilt scholen naar een ander beroep. Welke reden je ook hebt, studeren naast je baan is uitdagend. Bespreek jouw persoonlijke situatie met de opleiding van je keuze. Zo kun je beter inschatten of je werk, studie en privéleven goed met elkaar kunt combineren.


 

Bij de HAN krijgt u méér mee. Een netwerk voor het leven bijvoorbeeld. En wat dacht u van persoonlijke begeleiding en inspiratie van onze topdocenten? Benieuwd wat u méér mee krijgt bij HAN Deeltijdstudies?

Vraag een adviesgesprek aan
U heeft interesse voor één of meer opleidingen, maar u twijfelt nog? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met een studieadviseur. Het gesprek leidt in de praktijk vaak tot een intake (studiekeuzecheck), maar dat hoeft niet.


 

Wij dagen je uit het beste uit jezelf te halen en je maximaal te ontplooien. Studenten komen om van en met ons, en van en met elkaar te leren. Onze opdracht is en blijft het opleiden van professionals voor de toekomst, die beschikken over lerend, ondernemend en innovatief vermogen. Dat doen we in samenwerking en verbonden met de beroepspraktijk. Studeren kan voltijd, maar ook in deeltijd. Bekijk ons deeltijdaanbod.


 

Inholland verzorgt hoogwaardig en praktijkgericht onderwijs op deeltijd bachelor-, post-hbo- en masterniveau, waarmee jij meer uit jezelf en je carrière kunt halen. Voor jou persoonlijk, maar ook als maatwerkprogramma voor je team of organisatie. Inholland biedt je: hbo-opleidingen, cursussen en trainingen voor professionals, docenten met uitgebreide praktijkervaring, verschillende mogelijkheden in duur en niveau, maatwerk- en incompanytrajecten en 9 leslocaties in de Randstad. Bekijk onze deeltijd-, post-hbo- en masteropleidingen.


 

We weten als geen ander dat studeren in deeltijd passen en meten voor je is. Hogeschool Rotterdam denkt daar zoveel mogelijk in mee: met persoonlijke begeleiding van een studiecoach en faciliteiten om de combinatie van werken en leren zo soepel mogelijk te maken.

Meer weten?
Deeltijd roept maatwerkvragen op. Neem daarom contact op met onze voorlichters of de docenten/medewerkers van de opleiding. Of kom natuurlijk langs.


 

Hogeschool Utrecht (HU) heeft ruime ervaring in het opleiden van werkende professionals tijdens elk gewenst moment in hun carrière. Met deeltijd en duaal hbo, masters en cursussen helpt de HU jaarlijks zo’n 25.000 professionals hun kennis en vaardigheden te verbreden en te verdiepen.


 

HZ University of Applied Sciences start met vernieuwde deeltijdopleidingen binnen de domeinen Economie & Management, Technologie & Innovatie en Zorg & Welzijn. Met deze brede bacheloropleidingen combineren we vakken en studenten uit diverse vakgebieden, zodat jij gewend bent multiprofessioneel en multidisciplinair te werken. Door slimme toepassingen van klassikaal, face-to-face en virtueel onderwijs is er meer ruimte voor maatwerk en flexibiliteit. Wij begrijpen dat tijd kostbaar is, dat iedere student anders is en dat de lesstof direct moet aansluiten op wat jij wil leren.

De vernieuwde deeltijdopleidingen binnen de domeinen Economie & Management en Technologie & Innovatie starten (onder voorbehoud) in september 2016. In 2017 start de vernieuwde deeltijdopleiding binnen het domein Zorg & Welzijn. Je kunt je nu al inschrijven voor de huidige deeltijdopleiding Social Work in september. 


 

Interactum is het samenwerkingsverband van vijf zelfstandige pabo’s (Hogeschool iPabo, Iselinge Hogeschool, Katholieke Pabo Zwolle, Marnix Academie, Pedagogische Hogeschool De Kempel), dat de master Leren en Innoveren verzorgt. Deze deeltijdopleiding is bedoeld voor ambitieuze leraren in het basis-, voortgezet, mbo en hbo onderwijs die een voortrekkersrol willen vervullen bij innovatietrajecten binnen hun schoolorganisatie. Deze kunnen plaatsvinden in de eigen klas, op afdelings- of op organisatieniveau. Voorlichtingsavonden vinden plaats in maart, april en mei, kijk op de website voor de data en tijden op de diverse locaties.


 

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) biedt als een van de weinige academies in Nederland twee volwaardige bacheloropleidingen in deeltijd aan: Fotografie en Beeldende Kunst. De Hogeschool der Kunsten Den Haag, waaronder de KABK valt, leidt op voor het wereldtoneel. Deze internationale oriëntatie manifesteert zich naast het Engelstalig onderwijs in het aantrekken van internationale (gast)docenten en de samenwerking met internationale instituten van topniveau. Net als bij de voltijdopleidingen kunnen studenten gebruik maken van alle werkplaatsen en faciliteiten, en is er veel ruimte voor individueel onderwijs, excursies en projecten.


 

Ben je ook een wereldverbeteraar? Of heb je 'gewoon' zin om met kinderen te werken? Wil je de expertise die je bij jouw eerder gevolgde hbo- of wo-opleiding hebt opgedaan inzetten om kinderen te inspireren en het basisonderwijs te verbeteren? Dan is de deeltijd lerarenopleiding basisonderwijs misschien iets voor jou. De opleiding is zo georganiseerd dat je je studie kunt combineren met baan of zorgtaken. De didactiek binnen onze deeltijdopleiding is afgestemd op het leren van volwassenen.


 

Een deeltijdstudie begin je niet zomaar. Veel deeltijdstudenten volgen een opleiding of cursus naast hun werk of een druk gezinsleven. Dan wil je natuurlijk vooraf precies weten waar je aan begint! NHL Hogeschool organiseert verschillende voorlichtingsactiviteiten waardoor jij je goed kunt oriënteren op een deeltijdstudie. Kijk hier voor de mogelijkheden. 
 


 

Je wilt je vakkennis verbreden of verdiepen of juist een heel nieuwe carrière beginnen? Tijd voor een studie. Maar hoe combineer je dat met je toch al drukke leven? Bij Saxion Parttime School weten we hoe je met succes je deeltijdstudie volgt én afmaakt.


 

Bij Stenden Hogeschool kun je terecht voor opleidingen in Techniek, Management & Economie en Zorg & Educatie. Wil je werken en studeren combineren? Dan kun je kiezen uit verschillende deeltijd, duale en verkorte opleidingen, maar ook een masteropleiding om je verder te specialiseren.


 

Denkt u erover om van baan te veranderen, uw vakinhoudelijke kennis te verbreden of uw praktijkkennis te verdiepen? Een cursus of opleiding van Windesheim vergroot de kansen in uw loopbaan en op de arbeidsmarkt.Zuyd Hogeschool helpt je verder in je carrière. Of je nu je kennis naar een hoger niveau wil tillen na een mbo-opleiding of verdieping zoekt na je hbo-diploma, Zuyd biedt je een passend opleidingstraject. Dezelfde kwaliteit die wij garanderen voor onze bachelor- en masteropleidingen, garanderen wij ook voor onze deeltijdopleidingen, cursussen en trainingen.

Ons cursusaanbod is volop in ontwikkeling. Vanaf 1 september 2016 zullen wij vernieuwde programma’s gaan aanbieden onder de naam ‘Zuyd Professional’.  Lees verder