Bijeenkomst

Samen voor toekomstbestendig economieonderwijs

Week van het economie­onderwijs

De Week van het Economieonderwijs vindt plaats van 14 tot en met 18 november en is dé landelijke week voor economieonderwijs in Nederland voor vo, mbo, hbo en wo. 

Thema's
Er gebeurt in verschillende onderwijsinstellingen al veel om het curriculum van het economieonderwijs – binnen de landelijke kaders – inclusiever, duurzamer en toekomstbestendiger te maken. Tijdens Week van het Economieonderwijs krijgen deze initiatieven een podium. Goede voorbeelden worden getoond, nieuwe economische principes worden besproken, onderwijsprofessionals ontmoeten elkaar, en kunnen daarna geïnspireerd aan de slag in de eigen lespraktijk.

Deelnemen
De Week van het Economieonderwijs biedt netwerkmogelijkheden om voorlopers te ontmoeten en de verdieping op te zoeken: waar loop je tegenaan, hoe kun je elkaar versterken? Voor beginners en geïnteresseerden biedt de Week van het Economieonderwijs inspiratie en handvatten om vanuit jouw eigen rol bij te dragen. Deelnemers zijn docenten, studenten en bestuurders in het vo, mbo en ho door geheel Nederland. Kortom, iedereen die bij wil dragen aan het toekomstbestendig maken van het economieonderwijs. Je wilt graag deelnemen aan deze week? Houd dan deze website en/of LinkedIn van de Week van het Economieonderwijs in de gaten.

Presentaties hogescholen
Ook hogescholen organiseren tijdens deze week bijeenkomsten, zoals de inspiratiesessie 'Brede Economische Richting' (Hogeschool van Amsterdam), de kennismakingsdag 'Zeal – School for Bewilderment' (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), de presentatie 'Economie en zelfbewustzijn, hogescholen als voorbeeld' (Hogeschool van Amsterdam), de lancering van de 'Purpose Economy E-course' (Hogeschool Rotterdam), de bijeenkomst 'Circulaire Economie in Technische Bedrijfskunde', 'Proeftuintjes: Ondernemen met oog voor de ander en elders' (Nederlands Lectoren Platform Ondernemerschap (NLPO), de workshop 'Netwerk Data Analyse Competenties als innovatieve leeromgeving' (HAN University of Applied Sciences), de bijeenkomst 'Sustainable Finance & Accounting'(Avans) en de workshop 'Performatory: Social Innovation – making movements happen' (Breda University of Applied Sciences). Hogescholen verzorgen daarnaast sessies met andere presentatiepartners. Bekijk hier het volledige programma.

Organisatie
De Week van het Economieonderwijs is een initiatief van Leren voor Morgen, Het Groene Brein en Our New Economy, gefinancieerd door de Goldschmeding Foundation.