Bijeenkomst

SIA-congres 2018

Denk groot

Praktijkgericht onderzoek van hogescholen is onderzoek met impact. Het heeft een grote rol in het oplossen van vraagstukken in de samenleving en het draagt bij aan het onderwijs van hogescholen.

Met de deelnemers van het SIA-congres 2018 verkent SIA de toekomst van en met praktijkgericht onderzoek. Dit wordt gedaan in workshops, debatten, ontmoetingen en aan de hand van goede voorbeelden. Dit jaar met de oproep: 'Denk groot!' Samen kunnen we de impact van het onderzoek groter maken, laten doorwerken richting de toekomst, iets laten groeien, groots maken. Dat is wat we letterlijk gaan doen tijdens het congres.

Programma
Voorafgegaand door een plenair deel gaan de deelnemers in verschillende deelsessies met elkaar de diepte in op thema's als dilemma's rond doorwerking, internationalisering, de relatie mkb-hogesholen, research datamanagement, samenwerking in de kennisketen, onderzoeksgroepen, narratief onderzoek en het zichtbaar maken van de veelheid en veelzijdigheid van het onderzoek van hogescholen. In de derde ronde is er een groot debat en de mogelijkheid nieuwe manieren van communiceren over onderzoek te verkennen. Vervolgens vindt in een plenair deel onder meer de uitreiking van de RAAK-award plaats. 

RAAK-award
Op het congres is ruim aandacht voor de RAAK-award genomineerden. Aan het eind van het congres maakt de jury bekend welk onderzoeksproject de award mee naar huis mag nemen. De deelnemers bepalen met elkaar wie de publieksprijs wint.

Doelgroep
Het SIA-congres is voor iedereen die betrokken is bij praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Informatief en verrassend, met debatten, workshops, mooie voorbeelden van praktijkgericht onderzoek en volop ruimte voor ontmoeting. 

Meer informatie en aanmelden