Bijeenkomst

Horizon 2020 Let’s do it! – succesfactoren voor voorstellen met impact

Horizon 2020 training voor hogescholen (deel 3)

In Horizon 2020 staat het bereiken van onderzoek en innovatie met impact centraal. Consortia bestaan niet meer vooral of alleen uit universiteiten, maar zijn steeds diverser geworden, zowel disciplinair als sectoraal. Het wordt daardoor voor hogescholen steeds aantrekkelijker om een actieve rol in Horizon 2020-projecten op zich te nemen. Hogescholen kunnen zodoende belangrijke partners zijn die bruggen slaan tussen onderzoek, industrie en maatschappij. Via praktijkgericht onderzoek dragen hogescholen concreet bij aan het oplossen van grensoverschrijdende maatschappelijke vraagstukken.

Drieluik
Om de hogescholen zo goed mogelijk te ondersteunen bij het indienen van succesvolle Horizon 2020-aanvragen organiseert RVO, in samenwerking met de Vereniging Hogescholen en Regieorgaan SIA, een drieluik aan trainingsmomenten (van oriëntatie naar daadwerkelijk indienen). De eerste training had een oriënterende aard en vond plaats in december 2018. Deel twee van de training werd gehouden in juni 2019 en behandelde de essentiële Horizon 2020-kennis welke relevant is vóórdat u begint met het schrijven van een voorstel. 

Succesvol opstellen voorstel
Deze derde training is een halve dag training in een kleine groep (max. 16 deelnemers) en wordt vooralsnog één keer aangeboden op donderdag 31 oktober 2019 in Utrecht. In deze derde training staat het succesvol opstellen van een voorstel centraal.  Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, maar bij registratie wordt u verwacht bij de training. 

Voorlopig programma 

  • 12.00 – 12.30 uur: Inloop met lunch 
  • Terugblik op training deel I & II
  • Voorstel schrijven – starten met Impact 
  • Elke stakeholder een eigen waarde!
  • Evaluatie proces
  • Vooruitblik: Horizon Europe 
  • 16.30 – 17.00 uur: Netwerkborrel 

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor subsidieadviseurs, lectoren/ docentonderzoekers binnen de hogescholen die actief betrokken zijn bij het opstellen en indienen van Horizon 2020-projectaanvragen (dit is géén training voor financiële adviseurs/ ondersteuners). 

Aanmelden
Een gedetailleerd programma en routebeschrijving ontvangt u uiterlijk een week voor de training. Aanmelden vóór 4 oktober!