Flexibel hoger beroepsonderwijs als matchmaker voor werkgevers en professionals

Flexibel deeltijdonderwijs

Update: terugblik op dit congres:

Gaat u samen met ons de uitdagingen op de arbeidsmarkt aan? Wilt u uw professionals blijvend laten ontwikkelen op hbo-niveau? Kom dan naar dit congres!

Een congres voor en met werkgevers uit de regio georganiseerd door vier hogescholen en het ministerie van OCW. Vanuit verschillende sectoren gaan werkgevers met elkaar in gesprek over hoe het nu écht gaat: hún visie op een leven lang ontwikkelen, de beroepen van de toekomst en de knelpunten van vandaag. Hoe sluit dit aan bij de mogelijkheden van flexibel deeltijdonderwijs in het hbo? Wat staat ons nog te doen?

Maak kennis met in ieder geval de volgende werkgevers

• Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter van FME (ondernemersorganisatie voor de technologische industrie)
  • Aukje Kuypers, algemeen directeur van Kuijpers (technische dienst- verlener) én zakenvrouw van 2018
  • Wideke Nijdam, lid raad van bestuur van Zuyderland (consortium van ziekenhuizen en zorgcentra in Zuid-Limburg)
  • Olof Suttorp, voorzitter raad van bestuur van Amphia Ziekenhuis Breda
  • Harrie van de Ven, voorzitter college van bestuur Stichting Optimus (primair onderwijs)
  • Robert Dollevoet, manager Jumbo Academy (supermarkt)

Wat is flexibel hoger beroepsonderwijs?
Werkgever, medewerker en het onderwijs creëren samen de ideale leerroute en de meest effectieve en efficiënte weg. Daarnaast stimuleert deze onderwijsvorm een flexibele leerhouding en dat is een belangrijke basis voor een leven lang ontwikkelen.

Filmpje over Flexibel Deeltijdonderwijs bij Fontys Hogescholen:

15.30 uur Inloop met Limburgse vlaai
16.00 uur Start programma paneldiscussie met werkgevers
17.00 uur Workshops ter inspiratie door werkgevers, hun studerende  werknemers en docenten
18.00 uur Flexmarkt voor matchmaking waar u de workshopleiders en  programmamakers van onderwijs kunt ontmoeten
19.00 uur Afsluiting door Joep Houterman, Lid college van bestuur, Fontys Hogescholen

Wij zorgen voor een winterbuffet met Brabants worstenbrood.

Klik hier voor de presentaties.

• Laat weten hoe u met ons wilt samenwerken
  • Raak geïnspireerd door ervaringen van andere werkgevers met flexibel hoger beroepsonderwijs
  • Wij gaan graag met u in gesprek over oplossingen voor uw vragen

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door:

In samenwerking met: