Actualiteit

Verduurzamingsstages hbo’ers in de chemie 

Het Centre of Expertise Biobased Economy, een samenwerkingsverband tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences, zet zich samen met de Green Chemistry Campus in voor meer stageplaatsen voor studenten die graag hun kennis willen toepassen bij bedrijven. Bedrijven die in deze tijden hulp kunnen gebruiken. Dat doen het Centre of Expertise Biobased Economy en de Green Chemistry Campus bijvoorbeeld door de organisatie van Green Matchmaking, een online event dat op 13 april jl. plaatsvond en waar bedrijven en studenten elkaar troffen. Het doel: zo veel mogelijk matches voor stages vanaf september 2021 of februari 2022.

Perspectief
Marcel Ernes, business development manager bij Green Chemistry Campus: “Voor veel bedrijven is het herkenbaar, er ligt al tijden een plan op de plank om nu eens echt aan de slag te gaan met duurzaamheid. Of een duurzame ondernemer komt handen te kort voor een literatuuronderzoek, een marketing- of businessplan, een technisch vraagstuk of een benchmark. Tegelijkertijd is het voor studenten door corona behoorlijk lastig om een stage te vinden. Met Green Matchmaking bieden we bedrijven en studenten perspectief in coronatijd. Vanuit de Campus willen we zo de ontwikkeling van duurzame materialen en chemicaliën in de regio verder versnellen.”

B2Match Green Matchmaking platform
Bedrijven plaatsen hun duurzame stagevacature op het B2Match Green Matchmaking platform MBO/HBO/WO-studenten met een interesse in bio-circulaire innovaties en/of de energietransitie kunnen aangeven dat ze een stage of traineeship zoeken. Een match resulteert in een meewerkstage, afstudeerstage of een traineeship met uitzicht op een baan. De betrokken partijen kunnen samen afspraken maken over de mogelijkheden van een fysieke dan wel virtuele stage als gevolg van corona. 

(Bron, foto)


Centre of Expertise Biobased Economy
Het Centre of Expertise Biobased Economy is een samenwerkingsverband tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Het Centre focust zich met name op het bedrijfsleven en de studenten. Anderzijds richt het Centre zich op de professionals uit de huidige beroepspraktijk: docenten, docent-onderzoekers, huidige werknemers in het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid. Door samen kennis te ontwikkelen en te verspreiden wil het Centre de transitie naar een biobased economy waarmaken.

Green Chemistry Campus
De Green Chemistry Campus is een incubator voor ondernemers met vernieuwende biobased ideeën. Ondernemers, overheden en kennisinstellingen vormen een netwerk dat samenwerkt aan het opschalen van circulaire materialen en chemicaliën voor de bouwmaterialen- en verpakkingsindustrie. Partners en initiatiefnemers zijn de Provincie Noord-Brabant, de gemeente Bergen op Zoom, SABIC en de regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant.


Zie ook: Kabinetsformatie - Hbo cruciaal voor samenleving na coronaPraktijkgericht onderzoek

Gerelateerd

‘Elke vorm van onderwijs gelijk waarderen’

Article

“We hebben alle talent nodig dat we kunnen opleiden voor de Nederlandse samenleving, of nu gaat om mbo’ers, hbo’ers of academici. In ieder geval moeten we elke vorm van onderwijs gelijk gaan waarderen”. Dat zei minister Robbert Dijkgraaf gisteren in zijn toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Vereniging Hogescholen in Den Haag.

Lees meer

Manifest tegen stagediscriminatie in hoger onderwijs ondertekend 

Article

Voor sommige studenten in het hoger onderwijs is stagediscriminatie de dagelijkse realiteit. Ze kunnen moeilijk een stageplaats bemachtigen of krijgen te maken met discriminatie tijdens een stage. Hogescholen, universiteiten, de ministeries van OCW en SWZ, studentenorganisaties en werkgevers hebben vandaag een manifest ondertekend om stagediscriminatie aan te pakken. Studenten moeten onder meer op zo’n manier worden begeleid dat iedereen een gelijke kans heeft op een stageplek.

Lees meer

Vijf workshops over verduurzaming & maatschappelijke opgaven op VH-congres

Article

Op maandag 13 juni organiseren we in Den Bosch weer een fysiek VH-congres: hét kennis- en netwerkevent voor iedereen die werkt of studeert in het hbo. Vanuit het thema ‘Helden van het hbo’ laten we zien dat het hbo een cruciale en onmisbare rol heeft in onze samenleving. 'Verduurzaming & maatschappelijke opgaven' is een van de vier thema's van het middagprogramma. Nog niet aangemeld voor het VH-congres? Doe dat dan direct.

Lees meer