Actualiteit

Vacature: senior beleidsadviseur onderzoek

De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek op de hogescholen. Samen met onze leden beïnvloeden we de politieke besluitvorming en zijn we een belangrijke gesprekspartner voor maatschappelijke organisaties en overheden. Met een grote diversiteit aan kennis, opinie en expertise op het gebied van onderwijs en onderzoek is de vereniging een onmisbare spil in het maatschappelijke en onderwijsveld.

Bij het bureau van de vereniging werken circa 25 beleidsadviseurs. Zij adviseren over een veelheid aan onderwerpen, zoals studiesucces, wet- en regelgeving, arbeidsvoorwaarden, kwaliteit van het onderwijs en onderzoek, aansluiting tussen onderwijs en werkveld, innovatie & ondernemerschap en internationalisering. Wegens het vertrek van de huidige adviseur zijn wij op zoek naar een: senior beleidsadviseur onderzoek (0,8 – 1,0 fte).

Wat ga je doen?

• Als beleidsadviseur Onderzoek houd je je vooral bezig met het creëren van de randvoorwaarden voor kwalitatief hoogwaardig praktijkgericht onderzoek.
  • Je treedt op als secretaris van commissies, werkgroepen en overleggen, ondersteunt deze inhoudelijk en organiseert in dat kader bijeenkomsten gericht op besluitvorming.
  • Je signaleert relevante in- en externe innovatieve (politieke) ontwikkelingen op het gebied van praktijkgericht onderzoek op (inter)nationaal niveau en vertaalt deze naar lange termijnplannen en -acties.
  • Je adviseert in- en externe belanghebbenden over politiek-bestuurlijke, maatschappelijke en organisatorische complexe vraagstukken en haalbaarheid op de beleidsterreinen.
  • Je creëert en onderhoudt een netwerk van belanghebbenden ten aanzien van de voor het hbo relevante besluitvorming om draagvlak voor vernieuwing te creëren.
  • Je verzorgt strategische beleidsvoorbereiding op het gebied van praktijkgericht onderzoek, waarbij je verschillende invalshoeken en inzichten, zowel inhoudelijk als procesmatig combineert; je geeft hierbij aanzetten om strategieën, koersen en werkwijzen te vernieuwen, te veranderen of juist te handhaven.

Wat vragen we?

• Je beschikt over academisch werk- en denkniveau.
  • Ervaring met strategische beleidsontwikkeling en -advisering op het gebied van het hoger onderwijs en onderzoek is een pré.
  • Je bent een goede netwerker en hebt bij voorkeur al de nodige contacten in het Nederlandse onderzoeksveld.
  • Je bent een scherpe denker, omgevingsgericht en je beschikt over goede antennes om te opereren in een context met complexe en soms gevoelige politiek-bestuurlijk verhoudingen.
  • Je toont visie en bent overtuigend in je optreden. Je beweegt je gemakkelijk in professionele gezelschappen (zoals van bestuurders, directeuren of lectoren).
  • Je werkt gestructureerd en accuraat.
  • Je bent een goede schrijver en in staat om standpunten en besluiten in heldere taal te verwoorden.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een uitdagende en afwisselende functie in een kleine, professionele organisatie met leuke collega's. Je salaris ligt tussen € 2.740,- en € 5.671,- bruto per maand bij een voltijds dienstverband van 36 uur per week (CAO Rijk) en is met name afhankelijk van je werkervaring. Daarnaast krijg je 8% vakantietoeslag, een 13e maand en worden je reiskosten op basis van openbaar vervoer vergoed. De vereniging is aangesloten bij het ABP en kent verder een keuzemodel arbeidsvoorwaarden, een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering en goede scholingsmogelijkheden.
Het betreft een tijdelijk contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Als je nu in dienst bent bij een hogeschool dan kun je ook bij de Vereniging Hogescholen worden gedetacheerd via Project Buiten.

Voor informatie over de vereniging kun je terecht op deze website.

Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Frank van der Zwan, coördinator Onderzoeksbeleid & Internationalisering, via telefoon  06 36 42 83 37 / (070) 312 21 37 of via e-mail.

Heb je meer algemene vragen (over de procedure e.d.) dan kun je terecht bij de afdeling P&O via telefoonnummer (070) 312 21 64 of via e-mail .

Sollicitatie
Je schriftelijke motivatie met CV ontvangen we graag uiterlijk 23 februari 2020, bij voorkeur via e-mail, ter attentie van Miranda Latenstein, P&O-medewerker, o.v.v. “ba-onz.”.

Gerelateerd