Actualiteit

Vacature: Senior Beleidsadviseur Financiën

Wij zoeken een nieuwe collega met ervaring in strategisch beleidsadvies op het terrein van bekostigingssystematiek in het onderwijs. (32-40 uur)

De bekostiging van het hbo op zowel macroniveau als op hogeschoolniveau, verdeling van gelden, de ontwikkeling van financiële toekomstscenario’s voor het hbo, dit zijn de onderwerpen waar jij je mee bezig zal gaan houden.

Wat ga je doen?
Je houdt je bezig met diverse aspecten van het macrobudget voor de hogescholen in Nederland, denk aan de uitkomsten van Prinsjesdag, de Voorjaarsnota en het analyseren van de meerjarige ontwikkelingen van het hbo-budget, zoals flexstuderen, middelenverdeling etc. Je bent de financieel specialist voor je collega’s.
Met de hogescholen heb je contact over de financiële consequenties van landelijke besluitvorming. Je maakt inhoudelijke analyses en koppelt de resultaten terug naar partijen die hier een rol in hebben. Dit zijn collega's van hogescholen, ministeries, brancheorganisaties - van bestuurders tot lectoren en van studenten tot topambtenaren. Je presenteert je advies in werkgroepen, je bent betrokken bij besluitvorming en de implementatie ervan.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde hbo of wo opleiding met kennis van bekostigingssystematiek.
 • 5 jaar ervaring in financiële vraagstukken in de publieke sector.
 • Vaardigheid in het ontwikkelen strategische beleidsadviezen en beleidsprocessen.
 • Vaardigheid in het signaleren en analyseren maatschappelijke, nationale ontwikkelingen. 
 • Je bent een energieke, scherpe denker, omgevingsgericht en je beweegt je gemakkelijk in een omgeving met complexe politiek-bestuurlijk verhoudingen;
 • Enthousiast en oplossingsgericht en je bent in staat om verbinding te creëren.

Vereniging Hogescholen

De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek in het belang van 36 hogescholen en het realiseren van een bijdrage aan grote maatschappelijke vraagstukken. Samen beïnvloeden we de politieke besluitvorming en zijn we een belangrijke gesprekspartner voor maatschappelijke organisaties en overheden op alle aspecten die het hoger beroepsonderwijs en de hogescholen raken: van aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, bekostiging en verantwoording, tot arbeidsvoorwaarden, een leven lang ontwikkelen, praktijkgericht onderzoek en internationalisering.

Het team

Je bureau staat klaar op de eerste verdieping in een prachtig pand op loopafstand van  Den Haag Centraal Station, waar we flexibel aanwezig zijn. Het team FiGo bestaat uit 6 personen die zich bezighouden met financiën, control, governance, bestuurlijke informatie en data-analyse. Dit doen wij samen met collega’s binnen hogescholen door het hele land, maar we onderhouden ook nauw contact met ministeries, universiteiten, studentenvakbonden en accountantskantoren. Kortom een levendige en uitdagende werkomgeving.

Wat bieden wij jou?

 • Een dynamische baan, waarbij we met elkaar de belangen van 36 hogescholen op het gebied van praktijkgericht onderzoek behartigen; 
 • een salaris is gebaseerd op schaal 12 (CAO Rijk) en is afhankelijk van jouw werkervaring;
 • je krijgt  8% vakantietoeslag, een 13e maand en jouw reiskosten worden op basis van openbaar vervoer vergoed;
 • een goede pensioenregeling bij ABP;
 • een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering;
 • goede opleidingsfaciliteiten
 • een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. 

Interesse

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij benieuwd wie jij bent.
Stuur ons een korte motivatiebrief en een cv naar hr@vh.nl 
Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Petra Post, Teamcoördinator Financiën, Governance en Informatievoorziening via telefoon (070) 312 21 32 of via e-mail: p.post@vh.nl Je kunt reageren tot en met 31 januari 2021.

De Vereniging Hogescholen hecht waarde aan een divers samengestelde organisatie, de verschillende achtergronden en perspectieven zijn een waardevolle toevoeging in advies en kennisdeling.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en blijft onbeantwoord.

Gerelateerd

Vacature: HR-medewerker

Article

We zoeken een nieuwe collega die handig is in hr-werkprocessen. Het verwerken van in- door en uitstroom, efficiëntie in hr-werkprocessen, het toepassen van arbeidsvoorwaarden, dat zijn onderwerpen waar jij je mee bezig kunt gaan houden.

Lees meer