Actualiteit

Vacature: Sectoraal Beleidsadviseur hbo (0,8 fte)

We zoeken een nieuwe collega die de uitdaging aan wil gaan in verdere verbetering van het aanbod en de positionering van bètatechnische opleidingen in het hoger beroepsonderwijs.

Vraagstukken zoals aansluiting op de arbeidsmarkt, zijn de opleidingen toekomstbestendig? Sectorplannen opstellen hoe studenten op te leiden die kunnen bijdragen aan maatschappelijke opgaven als de energietransitie, klimaatverandering en cybersecurity. Diverse onderwijsvormen (Ad, bachelor, master). Dit zijn onderwerpen waar jij je beleids- en procesmatig mee bezig gaat houden voor de sector bètatechniek.

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt beleid, processen en protocollen van het opleidingenaanbod in bètatechniek, dit is een van de zeven hbo-sectoren.
 • Je werkt samen met bedrijven en brancheorganisaties en andere kennisinstellingen, over maatschappelijke uitdagingen.
 • Je legt verbinding met onderwijs en onderzoek en stelt landelijke sectorplannen op voor de sector bètatechniek.
 • Je ondersteunt en adviseert het sectoraal adviescollege van de hbo-sector bètatechniek. 
 • Je kijkt binnen de sector bètatechniek en over de sector heen naar kansen voor crossovers en andere dwarsverbanden.
 • Daarvoor signaleer je relevante (politiek-bestuurlijke) ontwikkelingen en gebruik je je eigen netwerk en het netwerk hbo-bètatechniek om (aanvullende) informatie te verzamelen.
 • Je adviseert de Vereniging Hogescholen.
 • Samen met collega’s van hogescholen uit het netwerk hbo-bètatechniek organiseer je kennisdelingsbijeenkomsten en andere netwerkactiviteiten.
 • Je werkt samen met belanghebbenden en partijen die invloed hebben op voor het hbo relevante besluitvorming. Dit zijn collega's van hogescholen, ministeries, brancheorganisaties - van bestuurders tot lectoren en van studenten tot topambtenaren.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding.
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring met strategische beleidsontwikkeling en -advisering op het gebied van hoger (beroeps)onderwijs. 
 • Je bent goed in het schrijven van heldere, bondige beleidsadviezen. 
 • Je bent overtuigend in jouw optreden.
 • Je bent een energieke, scherpe en creatieve denker.
 • Je bent omgevingsgericht en je beweegt je gemakkelijk in een omgeving met complexe politiek-bestuurlijk verhoudingen.
 • Je bent een pro-actieve, enthousiaste en oplossingsgerichte teamspeler en in staat om verbinding te creëren.
 • Kortom: je bent zowel een goede secretaris, beleidsadviseur als programmamanager die partijen weet te enthousiasmeren, verbinden en tot actie weet aan te zetten.
 • Kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van techniek en maatschappelijke uitdagingen – denk bijvoorbeeld aan de energietransitie – is  een pré, interesse hierin een vereiste.

Vereniging Hogescholen
De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek in het belang van 36 hogescholen en het realiseren van een bijdrage aan grote maatschappelijke vraagstukken. Samen beïnvloeden we de politieke besluitvorming en zijn we een belangrijke gesprekspartner voor maatschappelijke organisaties en overheden op alle aspecten die het hoger beroepsonderwijs en de hogescholen raken: van aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, bekostiging en verantwoording, tot arbeidsvoorwaarden, een leven lang ontwikkelen, praktijkgericht onderzoek en internationalisering.

Het team
Jouw bureau staat klaar op de tweede verdieping van een prachtig pand op loopafstand van Den Haag Centraal Station. Hier bundelen de acht beleidsprofessionals van team Sectoraal dagelijks hun krachten bij het ontwikkelen van beleid op het gebied van het opleidingenaanbod binnen de zeven hbo-sectoren. Dit doen wij samen met collega’s binnen hogescholen door het hele land, maar onderhouden ook nauw contact met ministeries, universiteiten, mbo-instellingen en het georganiseerd bedrijfsleven. Kortom een levendige en uitdagende werkomgeving.

Wat bieden wij jou?

 • Een dynamische baan, waarbij we met elkaar de belangen van 36 hogescholen behartigen;
 • Een salaris gebaseerd op schaal 11/12 (CAO Rijk), afhankelijk van jouw werkervaring;
 • 8% vakantietoeslag, een 13e maand en jouw reiskosten worden op basis van openbaar vervoer vergoed;
 • Een goede pensioenregeling bij ABP;
 • Een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering;
 • Goede scholingsmogelijkheden;
 • Een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Interesse
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij benieuwd wie jij bent. Stuur ons een korte motivatiebrief en een cv naar hr@vh.nl .

Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Melissa Keizer, coördinator Sectoraal Beleid, via telefoon  (070) 312 21 33 of via email m.keizer@vh.nl .

De Vereniging Hogescholen hecht waarde aan een divers samengestelde organisatie, de verschillende achtergronden en perspectieven zijn een waardevolle toevoeging in advies en kennisdeling.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en blijft onbeantwoord.

Gerelateerd

Vacature bij 10voordeleraar: Functioneel Beheerder (1,0 fte)

Article

We zoeken een collega die de functionaliteit van applicaties voor geavanceerde toetstechnologie voor lerarenopleidingen beheert. Beheren van toetsapplicaties, analyseren van het toetsproces voor examens, inventariseren van de wensen en ervaringen van gebruikers, het testen van nieuwe functies in de applicaties voor toetsen, zijn onderwerpen waar jij je mee bezig kunt gaan houden.

Lees meer

Detachering: Adviseur Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT (0,4 fte)

Article

We zoeken een collega die ons vanaf 1 september 2020 tot aan 1 januari 2023 wil komen versterken als beleidsadviseur ‘Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT’. Hoe kunnen studenten slimmer en beter leren met technologie? Hoe flexibiliseren we het onderwijs? Hoe verbeteren we de aansluiting op de arbeidsmarkt? Dit zijn onderwerpen waar jij je mee bezig kunt gaan houden.

Lees meer

Vacature: Beleidsadviseur Team Onderzoek (0,8 -1,0 fte)

Article

We zoeken een nieuwe collega met aantoonbare ervaring met strategisch beleidsadvies op het terrein van (praktijkgericht) onderzoek en hoger onderwijs. Deltapremie, Kenniscoalitie, Nationale Wetenschapsagenda, Atlas praktijkgericht onderzoek, Regieorgaan SIA, missiegedreven innovatiebeleid, impact en professional doctorates in het hbo zijn actuele onderwerpen op het gebied van praktijkgericht onderwijs binnen hogescholen waar jij je mee bezig kunt gaan houden.

Lees meer