Actualiteit

Tijdelijke vacature

Vacature: interim woordvoerder voor 6 maanden (0,8 -1,0 fte)

We zoeken een collega die ons van half augustus tot half februari 2021 komt versterken in de functie van woordvoerder en communicatie-adviseur.

Servicedocument en herstartprotocollen, maar ook een “leven lang ontwikkelen”, de lerarenagenda, samenwerking met het bedrijfsleven, missiegedreven innovatiebeleid en bekostiging van het hoger onderwijs. Allemaal actuele onderwerpen binnen hogescholen waar dagelijks over gecommuniceerd wordt. 

Wat ga je doen?

 •  Je initieert en onderhoudt pro-actief contact met de media in afstemming met de coördinator Communicatie, Lobby en Evenementen en onderhoudt pro-actief contact met de media over wat er speelt en ondersteunt de voorzitter bij zijn woordvoering en media-optredens. 
 • Je draagt bij aan de uitvoering van de positionering en profilering van de organisatie zoals deze is vormgegeven in de strategische communicatie. 
 • Je schrijft persberichten, artikelen, content voor de websites, en berichten t.b.v. de interne communicatie binnen de vereniging.
 • Je signaleert relevante (politieke) ontwikkelingen op (inter)nationaal niveau die van invloed kunnen zijn op hogescholen en adviseert over de vertaling naar communicatiestrategieën  en woordvoeringslijnen.
 • Je werkt samen met de inhoudelijke beleidsadviseurs van de Vereniging Hogescholen  en belanghebbenden en partijen die invloed hebben op voor het hbo relevante besluitvorming. Dit zijn communicatiecollega's van hogescholen, ministeries, brancheorganisaties.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding. 
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring op het gebied van communicatie en persvoorlichting. 
 • Je weet alles over de inzet van (social) media en online reputatiemanagement.
 • Je hebt een vlotte pen en weet op inhoudelijk hoog niveau goed leesbare teksten voor verschillende doelgroepen te schrijven.
 • Je hebt kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, onderzoek en innovatie.
 • Je bent een positieve, energieke, scherpe denker, omgevingsgericht en je beweegt je gemakkelijk in een omgeving met complexe politiek-bestuurlijk verhoudingen.
 • Je bent een enthousiaste en oplossingsgerichte teamspeler en in staat om verbinding te creëren.

Vereniging Hogescholen
De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek in het belang van 36 hogescholen en het realiseren van een bijdrage aan grote maatschappelijke vraagstukken. Samen beïnvloeden we de politieke besluitvorming en zijn we een belangrijke gesprekspartner voor maatschappelijke organisaties en overheden op alle aspecten die het hoger beroepsonderwijs en de hogescholen raken: van aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, bekostiging en verantwoording, tot arbeidsvoorwaarden, een leven lang ontwikkelen, praktijkgericht onderzoek en internationalisering.

Het team
In deze bijzondere tijden werken we uiteraard allemaal zoveel mogelijk vanuit huis. Als we weer vanuit kantoor werken zal dat gefaseerd worden opgebouwd. We werken vanuit een prachtig pand op loopafstand van Den Haag Centraal Station. Je maakt onderdeel uit van het team communicatie, lobby en evenementen dat bestaat uit een coördinator, een adviseur public affairs, een communicatiemedewerker en twee medewerkers van het evenementenbureau. Je werkt nauw samen met de adviseur public affairs en samen ondersteunen jullie de voorzitter op het gebied van de strategische communicatie en lobby.

Wat bieden wij jou?
Een dynamische baan, waarbij we met elkaar de belangen van 36 hogescholen behartigen op basis van detachering. De detachering duurt van 15 augustus 2020 tot 15 februari 2021. 

Interesse
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij benieuwd wie jij bent.
Stuur ons via e-mail een korte motivatiebrief en een cv voor 29 juni 2020.

Wil je inhoudelijk meer weten over deze detachering dan kun je contact opnemen met Sandra Storm via telefoon (070) 3122171 of via e-mail.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en blijft onbeantwoord.

Gerelateerd

Vacature: Sectoraal Beleidsadviseur hbo (0,8 fte)

Article

We zoeken een nieuwe collega die de uitdaging aan wil gaan in verdere verbetering van het aanbod en de positionering van bètatechnische opleidingen in het hoger beroepsonderwijs. Vraagstukken zoals aansluiting op de arbeidsmarkt, zijn de opleidingen toekomstbestendig? Sectorplannen opstellen hoe studenten op te leiden die kunnen bijdragen aan maatschappelijke opgaven als de energietransitie, klimaatverandering en cybersecurity. Diverse onderwijsvormen (Ad, bachelor, master). Dit zijn onderwerpen waar jij je beleids- en procesmatig mee bezig gaat houden voor de sector bètatechniek.

Lees meer

Detachering: Adviseur Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT (0,4 fte)

Article

We zoeken een collega die ons vanaf 1 september 2020 tot aan 1 januari 2023 wil komen versterken als beleidsadviseur ‘Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT’. Hoe kunnen studenten slimmer en beter leren met technologie? Hoe flexibiliseren we het onderwijs? Hoe verbeteren we de aansluiting op de arbeidsmarkt? Dit zijn onderwerpen waar jij je mee bezig kunt gaan houden.

Lees meer

Vacature: Coördinator Communicatie en Public Affairs (1,0 fte)

Article

We zoeken een collega met ruime ervaring op het gebied van communicatie en belangenbehartiging om verder te bouwen aan het profiel en de impact van onze Vereniging Hogescholen. Profilering en zichtbaarheid van de hbo-sector, coördineren van lobby-activiteiten en het coachen van een team van communicatie-professionals is waar jij dagelijks mee aan de slag gaat.

Lees meer