Actualiteit

Vacature: Data Analist Onderwijs voor 3 maanden

Wij zoeken voor een periode van november t/m januari een dataexpert voor het analyseren van gegevens in het hoger beroepsonderwijs voor 2 á 3 dagen per week.

Analyse van studentenaantallen, het draaien van query’s, diplomarendement, studiesucces, studentdoorstroom, zijn onderwerpen waar jij je mee bezig kunt gaan houden. Zeker in de tijden van Corona is het voor het hele onderwijsveld van groot belang de juiste feiten en cijfers beschikbaar te hebben.

Wat ga je doen?

 • Je maakt diverse analyses m.b.t. instroomontwikkeling, doorstroom en de (voorlopige) studentenaantallen, maar ook bijvoorbeeld personeelsaantallen. Je schakelt hierover met de beleidsadviseurs van de VH en de collega’s van de hogescholen.
 • Je adviseert en ondersteunt over de uitkomst van de analyse, ter voorbereiding van besluitvorming. 
 • Je behandelt vragen van beleidsadviseurs binnen de Vereniging Hogescholen en komt met creatieve invalshoeken. Je stemt meer complexe onderwerpen af met je teamcoördinator.
 • Je monitort relevante in- en externe (politieke) ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn voor je collega’s bij Financiën, Governance en Informatievoorziening.
 • Je participeert in diverse overlegstructuren die gaan over je eigen vakgebied.
 • Je onderhoudt contacten met de betreffende data experts van de 36 hogescholen.

Wat neem je mee?

 • Een HBO of WO werk- en denkniveau.
 • 5 jaar ervaring met het gegevensverwerking en analyse binnen het onderwijs. Wij werken o.a. met het 1-cijfer HO bestand.
 • Ervaring met het werken in T-SQL en Microsoft SQL Sever Management Studio of iemand die dit zich snel eigen kan maken. Het werken met Excel is essentieel. 
 • Ervaring met Tableau is een plus.
 • Inzicht de gang van zaken in het hoger onderwijs.
 • Je bent een energieke, scherpe denker die nauwkeurig omgaat met cijfers en bestanden.
 • Je bent een enthousiaste en oplossingsgerichte teamspeler en in staat om verbinding te creëren.

Vereniging Hogescholen
De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek in het belang van 36 hogescholen en het realiseren van een bijdrage aan grote maatschappelijke vraagstukken. Samen beïnvloeden we de politieke besluitvorming en zijn we een belangrijke gesprekspartner voor maatschappelijke organisaties en overheden op alle aspecten die het hoger beroepsonderwijs en de hogescholen raken: van aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, bekostiging en verantwoording, tot arbeidsvoorwaarden, een leven lang ontwikkelen, praktijkgericht onderzoek en internationalisering.

Het team
Je bureau staat klaar op de eerste verdieping in een prachtig pand op loopafstand van Den Haag Centraal Station. Het team financiën, governance en bestuurlijke informatievoorziening bestaat uit 6 personen die zich bezighouden met beleidsadviezen, control, bestuurlijke informatie en data-analyse.
Dit doen wij samen met collega’s binnen hogescholen door het hele land, maar onderhouden ook nauw contact met ministeries, DUO en de universiteiten. Kortom een levendige en uitdagende werkomgeving.

Wat bieden wij jou?

 • Een dynamische baan, waarbij we met elkaar de belangen van 36 hogescholen behartigen; 
 • een salaris is gebaseerd op schaal 10 (CAO Rijk) en is afhankelijk van jouw werkervaring;
 • een tijdelijk contract of een detacheringsovereenkomst om je kennis te verruimen.

Interesse
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij benieuwd wie jij bent.
Stuur ons via e-mail een korte motivatiebrief en een cv.

Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Marcel Tillema, Beleidsmedewerker Informatievoorziening via (070) 312 21 22 of via e-mail, of met Petra Post, Teamcoördinator Financiën, Governance en Informatievoorziening via telefoon (070) 312 21 32 of via e-mail
De Vereniging Hogescholen hecht waarde aan een divers samengestelde organisatie, de verschillende achtergronden en perspectieven zijn een waardevolle toevoeging in advies en kennisdeling.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en blijft onbeantwoord.

Gerelateerd

Vacature: Specialist onderzoeksbeleid hbo (0,8 - 1,0 fte)

Article

We zoeken een nieuwe collega met aantoonbare ervaring met strategisch beleidsadvies op het terrein van praktijkgericht onderzoek en hoger beroepsonderwijs. Profilering van praktijkgericht onderzoek, deelname aan het Nationaal Groeifonds, samenwerken in de Kenniscoalitie en het opbouwen van een onderzoekscultuur in hogescholen zijn actuele onderwerpen waar jij je mee bezig kunt gaan houden.

Lees meer

Vacature: Senior Beleidsadviseur Financiën hbo (1,0 fte)

Article

Wij zoeken een nieuwe collega met ervaring in strategisch beleidsadvies op het terrein van bekostigingssystematiek in het hoger onderwijs. De bekostiging van het hbo op zowel macroniveau als op hogeschoolniveau, verdeling van gelden (model bekostigingssystematiek), de ontwikkeling van financiële toekomstscenario’s voor het hbo, dit zijn de onderwerpen waar jij je mee bezig zal gaan houden.

Lees meer

Vacature bij 10voordeleraar: Functioneel Beheerder Onderwijsapplicaties (1,0 fte)

Article

We zoeken een collega die de functionaliteit van applicaties voor geavanceerde toetstechnologie voor lerarenopleidingen beheert. Beheren van toetsapplicaties, analyseren van het toetsproces voor examens, inventariseren van de wensen en ervaringen van gebruikers, het testen van nieuwe functies in de applicaties voor toetsen, zijn onderwerpen waar jij je mee bezig kunt gaan houden.

Lees meer