Actualiteit

Vacature bij 10voordeleraar: Functioneel Beheerder (1,0 fte)

We zoeken een collega die de functionaliteit van applicaties voor geavanceerde toetstechnologie voor lerarenopleidingen beheert. Beheren van toetsapplicaties, analyseren van het toetsproces voor examens, inventariseren van de wensen en ervaringen van gebruikers, het testen van nieuwe functies in de applicaties voor toetsen, zijn onderwerpen waar jij je mee bezig kunt gaan houden.

Wat houdt het programma 10voordeleraar in?
De Vereniging Hogescholen voert het omvangrijke programma 10voordeleraar uit. Lerarenopleidingen werken binnen het programma 10voordeleraar met elkaar samen aan de landelijke borging van het eindniveau van de student. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de instrumenten kennisbases, kennistoetsen en peerreview in het onderwijs. Lerarenopleiders van de verschillende hogescholen voeren de gezamenlijke regie over de instrumenten binnen landelijke netwerken, waarbij leraren uit het werkveld, wetenschappers en andere deskundigen zijn aangesloten. De brede landelijke samenwerking draagt bij aan de kwaliteit van de opleiding en de professionalisering van de lerarenopleider. Het programmabureau 10voordeleraar in Den Haag ondersteunt bij de uitvoering van het programma.

Wat ga je doen? 

 • Als functioneel beheerder verleen je ondersteuning bij het gebruik van de verschillende toetsapplicaties en schrijf je en onderhoud je gebruikersdocumentatie. Daarnaast voer je periodiek controles uit op gebruikersinvoer en je rapporteert hierover. Je identificeert, diagnosticeert en registreert incidenten.
 • Na de afname van de toetsen vindt er door het team Psychometrie een analyse plaats op de resultaten. Jij beheert de backoffice-database ter ondersteuning van het analyseproces voor de toetsen. Als de uitslag vastgesteld is, communiceer je deze aan de hogescholen.
 • Je hebt regelmatig contact met de toetsafnamecoördinatoren en instituutbeheerders van de hogescholen. De communicatie verloopt voor een groot deel via een besloten groep op het 10voordeleraar-brede extranet, maar waar nodig organiseer je ook fysieke bijeenkomsten.
 • Om de applicaties verder te verbeteren inventariseer en analyseer je de wensen en ervaringen van de gebruikers en vertaalt deze naar functionele ontwerpen. Ook voer je testen van nieuw opgeleverde functionaliteit uit.
 • Je geeft advies aan het management over vernieuwing, uitbreiding of aanpassing van applicaties en geeft ondersteuning bij contractonderhandelingen. 
 • Je onderhoudt het contact met leveranciers en bewaakt opvolging van contracten en technische afspraken. Je verzorgt een deel van de incidentenafhandeling en signaleert mogelijkheden tot verdere automatisering van het proces van de toetsen en draagt hier actief aan bij.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde relevante opleiding op hbo-niveau, zoals hbo informatica, informatiekunde en bedrijfskundige informatica.
 • Je beschikt over minimaal 2 jaar relevante ervaring. 
 • Je hebt affiniteit met en kennis van netwerken, systemen, SQL, databases, uitwisselingsstandaarden en web-technologieën (HTML, XML, CSS).
 • Je bent vertrouwd met geavanceerde functionaliteit in Excel zoals draaitabellen, powerquery en macro's, en kunt met behulp van deze functionaliteit maatwerkrapportages opstellen.
 • Je werkt gestructureerd en resultaatgericht en hebt ervaring met projectmatig werken en nauwkeurigheid loopt als een rode draad door jouw werkzaamheden. 
 • Je bent een energieke en scherpe denker.
 • Je bent een enthousiaste en oplossingsgerichte teamspeler.
 • Je kunt tijdens piekperiodes met hoge werkdruk omgaan en je bent bereid om tijdens toetsweken flexibel met je werktijden om te gaan.

Vereniging Hogescholen
De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek in het belang van 36 hogescholen en het realiseren van een bijdrage aan grote maatschappelijke vraagstukken. Samen beïnvloeden we de politieke besluitvorming en zijn we een belangrijke gesprekspartner voor maatschappelijke organisaties en overheden op alle aspecten die het hoger beroepsonderwijs en de hogescholen raken: van aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, bekostiging en verantwoording, tot arbeidsvoorwaarden, een leven lang ontwikkelen, praktijkgericht onderzoek en internationalisering.

Het team
Je bureau staat in een prachtig pand op de eerste verdieping, op loopafstand van Den Haag Centraal Station. Je komt te werken in een team van 16 medewerkers van het programmabureau 10voordeleraar. Samen werken we aan een gezamenlijk doel, waarbij jouw inbreng zichtbaar bijdraagt aan het resultaat. We gaan collegiaal en informeel met elkaar om en de betrokkenheid is groot. We lopen makkelijk bij elkaar binnen en helpen elkaar waar nodig. Je hebt de ruimte om je taken op jouw eigen manier in te vullen en om bepaalde taken naar je toe te trekken. Zo kun je je blijven ontwikkelen en blijft de inhoud van de functie afwisselend en uitnodigend.

Wat bieden wij jou?

 • Een dynamische baan in het kader van toetsen en examens in het onderwijs
 • Een salaris van € 2.737- max. € 4.400 (bij een voltijds dienstverband van 36 uur per week) afhankelijk van jouw werkervaring
 • 8% vakantietoeslag, een 13e maand en jouw reiskosten worden op basis van openbaar vervoer vergoed
 • Een goede pensioenregeling bij ABP
 • Een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering
 • Goede scholingsmogelijkheden
 • Een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband

Interesse?
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij benieuwd wie jij bent.
Stuur ons een korte motivatiebrief en een cv naar hr@vh.nl voor 10 augustus a.s.
Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Peter Roos, programmadirecteur, via e-mail: roos@10voordeleraar.nl of tel.: 070 312 26 50 

De Vereniging Hogescholen hecht waarde aan een divers samengestelde organisatie, de verschillende achtergronden en perspectieven zijn een waardevolle toevoeging in advies en kennisdeling.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en blijft onbeantwoord.

Gerelateerd

Vacature: Sectoraal Beleidsadviseur hbo (0,8 fte)

Article

We zoeken een nieuwe collega die de uitdaging aan wil gaan in verdere verbetering van het aanbod en de positionering van bètatechnische opleidingen in het hoger beroepsonderwijs. Vraagstukken zoals aansluiting op de arbeidsmarkt, zijn de opleidingen toekomstbestendig? Sectorplannen opstellen hoe studenten op te leiden die kunnen bijdragen aan maatschappelijke opgaven als de energietransitie, klimaatverandering en cybersecurity. Diverse onderwijsvormen (Ad, bachelor, master). Dit zijn onderwerpen waar jij je beleids- en procesmatig mee bezig gaat houden voor de sector bètatechniek.

Lees meer

Detachering: Adviseur Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT (0,4 fte)

Article

We zoeken een collega die ons vanaf 1 september 2020 tot aan 1 januari 2023 wil komen versterken als beleidsadviseur ‘Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT’. Hoe kunnen studenten slimmer en beter leren met technologie? Hoe flexibiliseren we het onderwijs? Hoe verbeteren we de aansluiting op de arbeidsmarkt? Dit zijn onderwerpen waar jij je mee bezig kunt gaan houden.

Lees meer

Vacature: Beleidsadviseur Team Onderzoek (0,8 -1,0 fte)

Article

We zoeken een nieuwe collega met aantoonbare ervaring met strategisch beleidsadvies op het terrein van (praktijkgericht) onderzoek en hoger onderwijs. Deltapremie, Kenniscoalitie, Nationale Wetenschapsagenda, Atlas praktijkgericht onderzoek, Regieorgaan SIA, missiegedreven innovatiebeleid, impact en professional doctorates in het hbo zijn actuele onderwerpen op het gebied van praktijkgericht onderwijs binnen hogescholen waar jij je mee bezig kunt gaan houden.

Lees meer