Actualiteit

Vacature: Applicatiebeheerder (1 fte) - 10voordeleraar

De Vereniging Hogescholen is de belangenvereniging van de door de overheid bekostigde Nederlandse hogescholen en als zodanig het platform waar hogescholen samenwerken. Het bureau van de vereniging is gevestigd te Den Haag.

De Vereniging Hogescholen voert het omvangrijke programma 10voordeleraar uit. Het kenmerkt zich door de actieve rol van de vakdocenten uit de lerarenopleidingen, door de omvang en door de geavanceerde (digitale-) toetstechnologie. Binnen dit programma werken de lerarenopleidingen met elkaar samen aan het versterken van de kenniscomponent. Honderden lerarenopleiders bepalen met elkaar het kennisniveau waarover een afgestudeerde student moet beschikken en waarborgen met elkaar dit eindniveau. De lerarenopleidingen maken hierbij onder andere gebruik van de landelijke instrumenten Kennisbases, Kennistoetsen en Peer-review. De lerarenopleiders voeren binnen landelijke netwerken de gezamenlijke regie. Het programmabureau 10voordeleraar in Den Haag ondersteunt bij de uitvoering van het programma. Vanwege het vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een:

Applicatiebeheerder (1 fte)

Voor 14 tweedegraadslerarenopleidingen en twee pabo-vakken worden landelijke kennistoetsen afgenomen. Een landelijke kennistoets is één van de instrumenten om het eindniveau van de student te waarborgen. Je komt te werken binnen het team Functioneel beheer, waarbij je het beheer doet van een aantal toetsapplicaties. Lerarenopleiders en externe deskundigen ontwikkelen binnen een digitale auteursomgeving de vragen en toetsen. De toetsafnamecoördinatoren en instituutbeheerders van de hogescholen voeren de deelnemers in en nemen de toets digitaal af bij hun studenten.

Wat ga je doen?

 • Als applicatiebeheerder verleen je ondersteuning bij het gebruik van de verschillende toetsapplicaties en schrijf je en onderhoud je gebruikersdocumentatie. Daarnaast voer je periodiek controles uit op gebruikersinvoer en je rapporteert hierover. Je identificeert, diagnosticeert en registreert incidenten.
 • Na een toetsafname vindt er door het team Psychometrie een analyse plaats op de resultaten. Jij beheert de backoffice-database ter ondersteuning van het toetsanalyseproces. Als de uitslag vastgesteld is, communiceer je deze aan de hogescholen.
 • Je hebt regelmatig contact met de toetsafnamecoördinatoren en instituutbeheerders van de hogescholen. Je coördineert de logistieke planning en handhaaft reglementaire afspraken. De communicatie verloopt voor een groot deel via een besloten groep op het 10voordeleraar-brede extranet, maar waar nodig organiseer je ook fysieke bijeenkomsten.
 • Om de applicaties verder te verbeteren inventariseer en analyseer je de wensen en ervaringen van de gebruikers en vertaalt deze naar functionele ontwerpen. Ook voer je acceptatietesten van nieuw opgeleverde functionaliteit uit. Je geeft advies aan het management over vernieuwing, uitbreiding of aanpassing van applicaties en geeft ondersteuning bij contractonderhandelingen. 
 • Je onderhoudt het contact met leveranciers en bewaakt opvolging van contracten en technische afspraken. Je signaleert mogelijkheden tot verdere automatisering van het toetsproces en draagt hier actief aan bij.

Wat vragen we?

 • Je hebt een afgeronde relevante opleiding op hbo-niveau.
 • Je beschikt over relevante ervaring (minimaal twee jaar). 
 • Je werkt gestructureerd en resultaatgericht en hebt ervaring met projectmatig werken. 
 • Je bent doortastend, secuur, zelfstandig en communicatief vaardig.
 • Je kunt tijdens piekperiodes met hoge werkdruk omgaan.
 • Je bent bereid om tijdens toetsweken flexibel met je werktijden om te gaan (geen 9 tot 5 mentaliteit).
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je hebt affiniteit met en kennis van netwerken, systemen, databases en uitwisselingstalen.

Wat bieden wij?
We bieden je een uitdagende en afwisselende functie bij een kleine, slagvaardige organisatie. Je komt te werken in een klein team van 17 medewerkers. Samen werken we aan een gezamenlijk doel, waarbij jouw inbreng zichtbaar bijdraagt aan het resultaat. We gaan collegiaal en informeel met elkaar om en ieders betrokkenheid is groot. We lopen makkelijk bij elkaar binnen en helpen elkaar waar nodig. Je hebt de ruimte om je taken op jouw eigen manier in te vullen en om bepaalde taken naar je toe te trekken. 

Het betreft een voltijdsfunctie, vooralsnog voor de duur van een jaar (met uitzicht op een vast contract). Het salaris ligt tussen € 2.750,- en € 4.314,- bruto per maand (bij een voltijds dienstverband van 36 uur per week) en is afhankelijk van je werkervaring. De Vereniging Hogescholen volgt de CAO voor rijkspersoneel en is aangesloten bij het ABP. Verder behoren 8% vakantietoeslag, een 13e maand, een keuzemodel arbeidsvoorwaarden, een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering en gunstige scholingsmogelijkheden tot de arbeidsvoorwaarden. Als je nu aan een hogeschool werkt behoort detachering via Project Buiten tot de mogelijkheden.

Informatie
Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Ward Schmit, ICT-adviseur, via e-mail of tel.: 070 312 26 01. Voor algemene informatie kun je terecht op de website: www.10voordeleraar.nl

Sollicitatie
Je schriftelijke motivatie met cv ontvangen we graag uiterlijk 26 mei 2019 per e-mail, ter attentie van Maurice Reulink, P&O-adviseur, onder vermelding van ‘Appl.beh’.