Actualiteit

Vacature: Adviseur public affairs (0,8 - 1,0 fte)

We zoeken een expert in public affairs voor het adviseren en initiëren van lobby-trajecten in het hoger onderwijs.

Hoe kan het hbo het aantrekkelijker maken om leraar te worden? Wat is er nodig om de samenwerking tussen het georganiseerd bedrijfsleven en hogescholen te versterken? En hoe positioneren we het splinternieuwe professional doctorate in politiek Den Haag? Wil je aan de slag met dit soort actuele vraagstukken? Dan is de functie van adviseur public affairs bij de Vereniging Hogescholen iets voor jou!

Wat ga je doen?
Als adviseur public affairs heb je een eigen takenpakket en koppel je de kennis en standpunten van de Vereniging Hogescholen aan actuele maatschappelijke en politieke discussies. Je volgt de ontwikkelingen in de samenleving en de politiek op de voet en bent op de hoogte van de actuele thema’s in het hoger onderwijs. In deze rol werk je nauw samen met je directe collega’s in het team communicatie & public affairs en sta je in nauw contact met zowel de voorzitter als de directeur van de Vereniging Hogescholen.

Je takenpakket omvat onder andere:

• Het initiëren, opstellen en uitvoeren van lobby-trajecten op relevante standpunten van de vereniging.
  • Het proactief initiëren en onderhouden van contacten met politieke partijen, politici en hun medewerkers.
  • Het schrijven van heldere briefings, position papers en posts op social media.
  • Het monitoren van ‘politiek Den Haag’ en het up-to-date houden van onze vereniging op wat zich op relevante thema’s in de politiek afspeelt.
  • Het rapporteren over de resultaten en effecten van public affairs, o.a. met behulp van intelligence systemen.
  • Het adviseren en ondersteunen van de voorzitter in zijn contacten.

Wat neem je mee?

• Een afgeronde hbo of wo opleiding op gebied van bijvoorbeeld communicatie of journalistiek, met minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
  • Je hebt een brede politieke en maatschappelijke belangstelling.
  • Ervaring met strategische advisering en kennis van het huidige het politieke proces.
  • Je bent resultaatgericht in een complexe organisatie en krijgt energie van het behalen van resultaten. Je bent enthousiasmerend, ondernemend en je kunt je snel inwerken in een nieuwe omgeving.
  • Je bent iemand die belangen herkent en hierin goed kan manoeuvreren. Je ziet kansen en weet deze snel te benutten.
  • Sterk ontwikkelde omgevingssensitiviteit en uitstekende communicatieve vaardigheden en netwerk skills.
  • Kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van (hoger) onderwijs, onderzoek en innovatie is een pré.

Wat bieden wij jou?
We bieden je een afwisselende functie in een dynamische en professionele omgeving. Het betreft een arbeidsovereenkomst van 0,8 tot 1,0 fte voor de duur van een jaar, met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris is gebaseerd op schaal 12 cao Rijk en is afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring. Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder bieden we je onder andere een goede verlofregeling, een uitstekende pensioenregeling bij ABP en een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering.

Over de Vereniging Hogescholen
De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek in het belang van 36 hogescholen en het realiseren van een bijdrage aan grote maatschappelijke vraagstukken. Samen zijn we een belangrijke gesprekspartner voor politiek, bestuur, maatschappelijke organisaties en overheden op alle aspecten die het hbo raken. In deze bijzondere tijden werken we zoveel mogelijk vanuit huis. Als we weer vanuit kantoor kunnen werken, is dat op loopafstand van Den Haag Centraal Station.

Het team
Je bent onderdeel van het team communicatie & public affairs (6 collega’s).
Je werkt nauw samen met de woordvoerder en samen ondersteunen jullie de voorzitter op het gebied van de strategische communicatie en lobby. Een team in opbouw op een sleutelpositie in de organisatie.

Interesse
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur ons een korte motivatiebrief en een cv naar hr@vh.nl. Je kunt reageren t/m 13 januari 2021. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op woensdag 20 januari 2021.

Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie neem dan contact op met Jeroen Jongeling, coördinator communicatie & public affairs via jongeling@vh.nl of 06-14727555.

De Vereniging Hogescholen hecht waarde aan een divers samengestelde organisatie; verschillende achtergronden en perspectieven zijn een waardevolle toevoeging in advies en kennisdeling.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en blijft onbeantwoord.