Actualiteit

Projectadviseur loopbaanoriëntatie en -begeleiding vo (vmbo, havo, vwo) (0,6 fte)

De VO-raad, MBO Raad en Vereniging Hogescholen zoeken voor het Expertisepunt LOB VO-MBO-HBO een ervaren en creatieve

Projectadviseur loopbaanoriëntatie en -begeleiding vo (vmbo, havo, vwo)

voor 0,6 fte (24 uur per week)

Ben jij een netwerker, teamplayer en organisator met een hart voor loopbaanoriëntatie en-begeleiding (LOB) en studieloopbaanbegeleiding (SLB) en aantoonbare affiniteit en/of ervaring met het voortgezet onderwijs? Dan is deze functie iets voor jou. Het gaat om een tijdelijke functie t/m 30 juni 2022 als projectadviseur met expertise op het gebied van loopbaanbegeleiding, het voortgezet onderwijs en doorstroom van het vo naar het mbo en hbo. Het gaat om een bestaande functie. Detachering vanuit een (vo-)school behoort tot de mogelijkheden.

Het Expertisepunt LOB VO-MBO-HBO is een bovensectoraal project met als doel zowel vo-scholen, mbo-scholen als hogescholen te faciliteren bij het realiseren en borgen van:

  • goede loopbaanbegeleiding waarmee een bijdrage wordt geleverd aan het maken van een bewuste vervolgkeuze van de leerling/student,
  • een loopbaangerichte leeromgeving,
  • ondersteuning bij het verbeteren van de kwaliteit van loopbaanoriëntatie en –begeleiding.

Het expertisepunt bestaat uit een landelijk projectteam en regio-contactpersonen die in de regio actief zijn. In het landelijke team wordt elke onderwijssector (vo, mbo en hbo) vertegenwoordigd door een projectadviseur. Voor de onderwijssector vo zoeken we een ervaren projectadviseur met kennis van LOB in het voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en kennis van de doorstroom van het vo richting mbo en hbo.

Wat zijn jouw voornaamste taken als spin in het web?

Jij als adviseur geeft, in afstemming met de andere collega’s van het landelijke projectteam en de regio-contactpersonen, uitvoering aan het projectplan van het Expertisepunt LOB. De belangrijkste taken zijn:

  • Het (inhoudelijk) organiseren van bijeenkomsten en ontwikkelen van documenten, instrumenten en trajecten gericht op kwaliteitsverbetering van LOB op het vo en de overgang van vo naar mbo en hbo.
  • Verzorgen van presentaties en workshops over LOB op scholen en op bijeenkomsten van aansluitingsnetwerken en samenwerkingsverbanden op het gebied van LOB.
  • Spin in het web, die actuele ontwikkelingen op het gebied van LOB volgt en deelt en proactief verbindingen legt met andere (beleids)ontwikkelingen en activiteiten van het expertisepunt.
  • Ondersteunen, adviseren en coachen van regio-contactpersonen in de regio, zodat zij zo optimaal mogelijk hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Aan welke functie-eisen voldoe jij als organiserende teamspeler?

Heb je aantoonbare affiniteit en/of ervaring met het voortgezet onderwijs en/of loopbaanoriëntatie of studieloopbaanbegeleiding? En ben je een teamspeler, netwerker en organisator? Dan is de functie van projectadviseur loopbaanoriëntatie en –begeleiding voortgezet onderwijs je op het lijf geschreven. We zoeken iemand met hbo+ of academisch werk- en denkniveau die ruime ervaring heeft met projectmatig en resultaatgericht werken. Iemand die goed kan organiseren en servicegericht is en die ook de balans weet te vinden tussen kritisch beoordelingsvermogen en gevoel heeft voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?
De arbeidsduur bedraagt 0,6 fte (= 24 uur per week contractueel en feitelijk) met een looptijd voor de duur van het project tot en met 30 juni 2022, waarbij het fijn is wanneer je zo snel mogelijk kunt starten. Je wordt ingedeeld als adviseur in schaal 11 van de MBO Raad (min. € 3.751,00; max. € 5.408,00 b/p.m. op fulltime basis). Bij detachering is sprake van de daadwerkelijke loonkosten met een reële opslag.

Meer informatie en solliciteren
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Margriet Overmeyer, projectleider Expertisepunt LOB via 06 – 4163 1583 of m.overmeyer@expertisepuntlob.nl. Op de website expertisepuntlob.nl vind je meer informatie. Je cv met relevante ervaring en je motivatiebrief kun je per e-mail sturen naar hrm@mboraad.nl  met een cc naar m.overmeyer@expertisepuntlob.nl. De sollicitatietermijn eindigt op woensdag 19 november 12.00 uur.

Sollicitatiegesprekken vinden op 28 november 2019 tussen 12.00 en 15.00 uur plaats bij het Expertisepunt LOB, Houttuinlaan 6 te Woerden. Dit is ook de standplaats. Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.