Actualiteit

Oproep: meld je onderzoek aan voor Lowlands Science

Lowlands Science is een populair onderdeel van het programma waarbij tijdens het festival diverse wetenschappelijke onderzoeken plaatsvinden. LowlandsBKB | Het Campagnebureau en New Scientist nodigen wetenschappers, universiteiten, hogescholen en vakgroepen uit een onderzoeksvoorstel in te dienen.

Lowlands Science was in 2015 en 2016 al erg succesvol onder zowel de festivalbezoekers als deelnemende wetenschappers. Op het festivalterrein staat een uitgebreid lab waarin bezoekers omwille van de wetenschap onderdeel worden van experimenten. Afgelopen jaren voerden onder andere het Nederlands Forensisch InstituutRadboud UMCTU DelftUniversiteit Utrecht, de UvA en Hogeschool van Amsterdam onderzoeken uit naar onder andere de aanwezigheid van het 'adventure gen' bij bezoekers, de werking van hallucinaties en naar hoe Lowlanders porno kijken. 

Ook dit jaar worden onderzoekers van hogescholen en universiteiten opgeroepen voorstellen te doen voor onderzoek tijdens het festival. De mogelijkheden zijn groot, mits de kwaliteit en de haalbaarheid gewaarborgd worden in de voorstellen. Het onderzoek is anoniem en niet herleidbaar naar individuen. De gegevens verkregen door wetenschappers op het festival worden uitsluitend gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Voor het onderzoek kan gebruik gemaakt worden van het terrein, de (vrijwillige en anonieme) medewerking van festivalbezoekers, enzovoort.

Ga naar de website van Lowlands voor het indienen van het onderzoeksvoorstel, de deadline is 15 maart. 

Gerelateerd

Onderzoek is een belangrijk fundament

Standpunt

Innovaties en toepassing ontwikkelen in de beroepspraktijk van o.a. medische professionals, ICT-ers, kunstenaars en leraren is wat praktijkgericht onderzoek van hogescholen stimuleert. Dat doen ze onder begeleiding van lectoren en in samenwerking met bedrijven en organisaties. Tevens versterkt het praktijkgericht onderzoek een onderzoekende een kritische houding van studenten en versterkt het de onderwijskwaliteit. Hogescholen participeren in de Kenniscoalitie en bepleiten gezamenlijk voor majeure investeringen, zowel publiek als privaat, in de Nationale Wetenschapsagenda. Deze agenda stimuleert een impuls in de keten van kennis en wetenschap.

Lees meer