Actualiteit

'Meer waarde met hbo'- 19 april in Congrescentrum 1931 Den Bosch

Heb jij het in je om hbo-docent te worden? - Jaarcongres Vereniging Hogescholen

Cover brent van rij voor de klas 0615 003

Op donderdag 19 april a.s. organiseert de Vereniging Hogescholen voor de veertiende keer haar jaarcongres met als thema: ‘Meer waarde met hbo’. Een van de onderdelen is de inspiratiemarkt. Hogescholen, bedrijven en andere partijen gaan er graag met u in gesprek. Bijvoorbeeld over de vraag: Heb jij het in je om hbo-docent te worden?

Virtueel klaslokaal
Zestor verkent de mogelijkheid om een VR-simulatiegame te ontwikkelen waarmee spelers kunnen kijken of ze het in zich hebben om hbo-docent te zijn. Dit ter ondersteuning voor de werving van nieuwe hbo-docenten. Kom tijdens het VH-congres de eerste, korte demo komen bekijken! In de demo van de VR-game sta je virtueel in een leslokaal met studenten en zie je diverse acties waar je als docent op kan/moet reageren. Omstanders zien op een scherm wat degene met de VR-bril ook ziet.

Project Buiten
Daarnaast richt Zestor tijdens dit jaarcongres de schijnwerper op het project 'Buiten'. Daarin zetten hogescholen de deuren voor elkaars medewerkers. Door een tijdelijk project bij de eigen of een andere hogeschool te doen, doe je kennis, ervaring en inspiratie op of bouw je je specialisme verder uit. Jouw expertise is meer waard(e) voor het hbo! Kom eens langs.

Gerelateerd

Banken, verzekeraars en onderwijs helpen werknemers overstappen naar het onderwijs

Actualiteit

Werknemers van banken en verzekeraars die een (gedeeltelijke) overstap naar het onderwijs overwegen, kunnen rekenen op hulp van hun werkgevers en het onderwijs. De Nederlandse Vereniging van Banken, het Verbond van Verzekeraars, de PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, Vereniging Hogescholen, Vereniging van Universiteiten (VSNU) en het ministerie van OCW tekenden vandaag het convenant ‘Aan de slag voor de klas’. Daarmee dragen ze bij aan het oplossen van het lerarentekort. “Het hbo biedt een breed scala aan flexibele lerarenopleidingen voor iedereen die leraar wil worden. Het zou mooi zijn als we mensen uit de verzekerings- en financiële sector zo een nieuwe kans kunnen geven”, zegt Maurice Limmen, voorzitter van de Vereniging Hogescholen.

Lees meer

ISO organiseert Docent van het Jaarverkiezing 2019

Actualiteit

Na vier zeer succesvolle edities van de ‘Docent van het jaar verkiezing’ organiseert het Interstedelijk Studenten Overleg dit jaar wederom een verkiezing. Deze zal plaatsvinden op 13 april 2019 te Utrecht. Deze verkiezing organiseren we omdat we goede docenten als spil van het onderwijs zien en om hen de waardering te gunnen die hen toekomt. Daarom nodigen wij u ook van harte uit om dit jaar uit een docent voor de verkiezing aan te dragen!

Lees meer

PO-Raad en Vereniging Hogescholen: goed bewegingsonderwijs vraagt samenwerking

Actualiteit

Kwalitatief hoogstaande gymlessen voor kinderen op basisscholen vinden de Vereniging Hogescholen en de PO-Raad cruciaal. Om kinderen meer te laten bewegen en hen gezonder en beweegvaardiger te maken, is het belangrijk dat binnen en buiten de school aan bewegen wordt gedaan. Daarbij vullen groepsleerkrachten met een leergang bewegingsonderwijs en vakdocenten elkaar aan om ervoor te zorgen dat kinderen meer bewegen op en rond de school. Tevens bepleiten PO-Raad en de Vereniging Hogescholen in een brief aan de Tweede Kamer meer samenwerking tussen scholen, gemeenten en sportverenigingen om ook gezondheid buiten het onderwijs te bevorderen.

Lees meer