Actualiteit

'Meer waarde met hbo'- 19 april in Congrescentrum 1931 Den Bosch

Heb jij het in je om hbo-docent te worden? - Jaarcongres Vereniging Hogescholen

Cover brent van rij voor de klas 0615 003

Op donderdag 19 april a.s. organiseert de Vereniging Hogescholen voor de veertiende keer haar jaarcongres met als thema: ‘Meer waarde met hbo’. Een van de onderdelen is de inspiratiemarkt. Hogescholen, bedrijven en andere partijen gaan er graag met u in gesprek. Bijvoorbeeld over de vraag: Heb jij het in je om hbo-docent te worden?

Virtueel klaslokaal
Zestor verkent de mogelijkheid om een VR-simulatiegame te ontwikkelen waarmee spelers kunnen kijken of ze het in zich hebben om hbo-docent te zijn. Dit ter ondersteuning voor de werving van nieuwe hbo-docenten. Kom tijdens het VH-congres de eerste, korte demo komen bekijken! In de demo van de VR-game sta je virtueel in een leslokaal met studenten en zie je diverse acties waar je als docent op kan/moet reageren. Omstanders zien op een scherm wat degene met de VR-bril ook ziet.

Project Buiten
Daarnaast richt Zestor tijdens dit jaarcongres de schijnwerper op het project 'Buiten'. Daarin zetten hogescholen de deuren voor elkaars medewerkers. Door een tijdelijk project bij de eigen of een andere hogeschool te doen, doe je kennis, ervaring en inspiratie op of bouw je je specialisme verder uit. Jouw expertise is meer waard(e) voor het hbo! Kom eens langs.

Gerelateerd

5 onderwijsvernieuwers ontvangen de SURF Onderwijsaward 2019

Actualiteit

Tijdens de SURF Onderwijsdagen zijn vijf onderwijsvernieuwers geëerd met een SURF Onderwijsaward: Henk Hagoort (Hogeschool Windesheim), Bert-Jan Klaren (Hanzehogeschool), Silvester Draaijer (VU Amsterdam), Marina Brinkman-Staneva (Breda University of Applied Sciences) en Fake Zijl (Hogeschool Windesheim).

Lees meer

Comeniusbeurzen 2020: tweedaagse schrijfsessies voor aanvragers

Actualiteit

Op verschillende data in juni en juli organiseerde het NRO voorlichtingsbijeenkomsten over het Comeniusprogramma. De deelnemers kregen er onder meer een voorproefje van de schrijfsessies die in augustus en september 2019 zullen plaatsvinden. De schrijfsessies bieden expliciete schrijftijd en handvatten voor het schrijven van een aanvraag. De inschrijving is vanaf nu open. Aanvragers van hbo-instellingen hebben voorrang.

Lees meer

Ministers Van Engelshoven en Slob feliciteren pabo-afgestudeerden met diploma

Actualiteit

Op 11 juli jl. hebben de ministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob afstuderende pabo-studenten in het zonnetje gezet. Beide ministers waren bij een diploma-uitreiking aanwezig en spraken de aankomende docenten toe over het mooie vak dat ze hebben gekozen. Minister Van Engelshoven sprak de afgestudeerden toe bij Hogeschool Inholland. Minister Slob woonde de diploma-uitreiking bij aan De Haagse Hogeschool, waarbij hij ook vertelde over zijn eigen ervaringen als docent geschiedenis en maatschappijleer. 

Lees meer