Actualiteit

Genomineerden RAAK - award 2019 bekend

Op 9 september heeft de jury van de RAAK-award bekend gemaakt welke 6 onderzoeksprojecten zij nomineert voor de RAAK-award. De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt tijdens het SIA-congres op 14 november. Voor die tijd kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete project. Het project met de meeste stemmen wint de Publieksprijs. Ook deze winnaar wordt bekend gemaakt op het congres.

De genomineerden!

Uit de 24 RAAK-onderzoeksprojecten die werden ingezonden voor de prijs heeft de jury, onder leiding van Reint Jan Renes, 6 projecten genomineerd die kans maken op de hoofdprijs van € 10.000. De genomineerden zijn: 

  • De kracht van het onbewuste leren 2.0 - Zuyd Hogeschool
  • HiPerGreen: High Performance Greenhouse Farming - Inholland
  • IDO-laad: Intelligente Data-gedreven Optimalisatie van EV-laadinfrastructuur - Hogeschool van Amsterdam
  • Industrieel hergebruik van end-of-life thermoharde composieten - Windesheim
  • Meerwaarde met Mosselen - HZ University of Applied Sciences
  • Moleculair design van hoogwaardige materialen - Zuyd Hogeschool

Op de pagina RAAK-award staat meer informatie over deze onderzoeksprojecten, de jury en de procedure. 

Direct stemmen voor de publieksprijs kan op de pagina Stem voor Publieksprijs of via  de Facebookpagina RAAK-award.

 

Gerelateerd

Onderzoek is een belangrijk fundament

Standpunt

Innovaties en toepassing ontwikkelen in de beroepspraktijk van o.a. medische professionals, ICT-ers, kunstenaars en leraren is wat praktijkgericht onderzoek van hogescholen stimuleert. Dat doen ze onder begeleiding van lectoren en in samenwerking met bedrijven en organisaties. Tevens versterkt het praktijkgericht onderzoek een onderzoekende een kritische houding van studenten en versterkt het de onderwijskwaliteit. Hogescholen participeren in de Kenniscoalitie en bepleiten gezamenlijk voor majeure investeringen, zowel publiek als privaat, in de Nationale Wetenschapsagenda. Deze agenda stimuleert een impuls in de keten van kennis en wetenschap.

Lees meer