Actualiteit

Eric Slaats en Robert Schuwer (Fontys Hogeschool ICT) geëerd met SURF Onderwijsaward 2020

Eric Slaats en Robert Schuwer van Fontys Hogeschool ICT zijn tijdens de online SURF Onderwijsdagen op 7 en 8 december 2020 geëerd met de SURF Onderwijsaward 2020. Ze ontvingen de award voor hun bijdrage aan nationale en internationale onderwijsvernieuwing. Naast Eric Slaats en Robert Schuwer kregen ook Marja Verstelle (Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit), Ulrike Wild (WUR) en Willem van Valkenburg (TU Delft) een SURF Award uitgereikt. 

De vijf winnaars zijn verrast in een videocall, waarin Christien Bok (Innovatiemanager ICT en Onderwijs bij SURF) hen de SURF Onderwijsawards 2020 toekende. “Het is ongelofelijk indrukwekkend te zien hoe deze vijf mensen zich al jaren inzetten, hun kennis en inzet vrijelijk delen met anderen en daarmee zoveel voor elkaar krijgen. Het is een enorme eer hen deze onderscheiding namens SURF te mogen toekennen”, aldus Bok.

Over Eric Slaats en Robert Schuwer
SURF Onderwijsaward 2020 winnaar Eric Slaats (Associate Lector bij Fontys Hogeschool ICT, foto rechts)  is een doener. Met een achtergrond in de IT en beide benen stevig in het onderwijs weet Eric precies waar docenten en studenten van Fontys Hogeschool tegenaanlopen en welke ICT-middelen hen zouden kunnen helpen. Hij durft te doen, en dat is belangrijk in onzekere tijden, zo schrijft de jury

SURF Onderwijsaward 2020 winnaar Robert Schuwer (Lector Open Educational Resources bij Fontys Hogeschool ICT, foto links) zet zich met ziel en zaligheid in voor open leermaterialen, omdat die het onderwijs echt beter maken.  Wie '(her)gebruik van open leermaterialen' zegt Robert Schuwer. Op een groot aantal manieren zet hij zich er al jaren voor in, waarbij het nut en het plezier dat docenten en studenten van open leermaterialen kunnen hebben, altijd voorop staat", aldus de jury

Over SURF en de Onderwijsawards
SURF is een coöperatieve vereniging van Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. SURF heeft als voornaamste taak het onderwijs en onderzoek optimaal te laten profiteren van de kansen die ICT biedt. Dat doet SURF door nieuwe technologieën te verkennen en vervolgens landelijke ICT-voorzieningen te realiseren.

Sinds 2015 reikt SURF jaarlijks onderscheidingen uit aan mensen uit het onderwijsveld (mbo, hbo en wo) die zich inzetten voor onderwijsvernieuwing met behulp van ICT.


Foto's en video: SURF