Actualiteit

Eervolle tweede plaats voor Van Hall Larenstein bij SustainaBul 2019

Van Hall Larenstein heeft de tweede plaats weten te bemachtigen bij de jaarlijkse SustainaBul. De SustainaBul is dé ranglijst van Nederlandse  hogescholen en universiteiten op het gebied van duurzaamheid. Bij het beoordelen van de onderwijsinstellingen lette een rankingsteam van 15 studenten op de integratie van duurzaamheid binnen de onderdelen onderwijs, bedrijfsvoering, onderzoek en integraal.

De Sustainabul werd dit jaar voor de zevende keer uitgereikt, tijdens de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs (NDDHO) op 24 mei jl. Met slechts een punt meer eindigde Wageningen University & Research op de eerste plaats, Eindhoven University of Technology bezette de derde plek.

Zeven hogescholen
Aan de ranking namen dit jaar zeven hogescholen deel en tien universiteiten deel. De uitreiking vond plaats bij Avans Hogeschool in Den Bosch. Naast Van Hall Larenstein namen vanuit het hbo aan de Sustainabul 2019 deel: HAS Hogeschool, Avans Hogeschool, Hogeschool Leiden, Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Saxion en Hogeschool Rotterdam.

SustainaBul 2020
De SustainaBul is een initiatief van het landelijk studentenplatform ‘Studenten voor Morgen’ met als doel duurzaamheid binnen de instellingen voor hoger onderwijs te stimuleren. Op 29 mei 2020 zal Van Hall Larenstein gastheer zijn van de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs, en daarmee ook de SustainaBul. 


Foto: Van Hall Larenstein

Gerelateerd

Onderzoek is een belangrijk fundament

Standpunt

Innovaties en toepassing ontwikkelen in de beroepspraktijk van o.a. medische professionals, ICT-ers, kunstenaars en leraren is wat praktijkgericht onderzoek van hogescholen stimuleert. Dat doen ze onder begeleiding van lectoren en in samenwerking met bedrijven en organisaties. Tevens versterkt het praktijkgericht onderzoek een onderzoekende een kritische houding van studenten en versterkt het de onderwijskwaliteit. Hogescholen participeren in de Kenniscoalitie en bepleiten gezamenlijk voor majeure investeringen, zowel publiek als privaat, in de Nationale Wetenschapsagenda. Deze agenda stimuleert een impuls in de keten van kennis en wetenschap.

Lees meer