Actualiteit

Vacature: projectleider 10voordeleraar

De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek op de hogescholen. Samen met onze leden beïnvloeden we de politieke besluitvorming en zijn we een belangrijke gesprekspartner voor maatschappelijke organisaties en overheden. Met een grote diversiteit aan kennis, opinie en expertise op het gebied van onderwijs en onderzoek is de vereniging een onmisbare spil in het maatschappelijke en onderwijsveld.

Het bureau van de Vereniging Hogescholen voert het omvangrijke programma 10voordeleraar uit. In dit programma staat de versterking van de kenniscomponent in de lerarenopleidingen centraal. De lerarenopleidingen hebben hiertoe drie instrumenten ontwikkeld: kennisbases, landelijke kennistoetsen en peer-review. Alle activiteiten zijn ondergebracht in het programma 10voordeleraar. 

Wegens het vertrek van de huidige projectleider zijn we voor het programmabureau 10voordeleraar op zoek naar een: projectleider (0,6 – 0,8 fte)

Wat ga je doen?
Als projectleider lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van de landelijke kennistoetsen. Je stuurt drie constructieteams voor de tweedegraads lerarenopleidingen aan die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van toetsvragen en de samenstelling van toetsen. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van hun jaarplannen en je monitort de vraagontwikkeling. De landelijke toetsresultaten evalueer je met jouw constructieteams, maar bespreek je ook in breder verband. Je bent de verbindende schakel tussen het programma en de betreffende lerarenopleiders rondom diverse activiteiten van 10voordeleraar. Je vertegenwoordigt 10voordeleraar bij de betreffende landelijke vakoverleggen, waarin lerarenopleiders van elke hogeschool zijn vertegenwoordigd. Daarnaast heb je een rol in het organiseren van deskundigheidsbevordering. 

Wat vragen we?
Je bent – bij voorkeur – werkzaam (geweest) op een lerarenopleiding / hogeschool. Je hebt ervaring met het plannen en begeleiden van (onderwijs)projecten en het aansturen van projectteams. Je legt makkelijk contact en kan goed omgaan met uiteenlopende belangen. Je bent positief ingesteld en kan mensen motiveren. Je beschikt over een goed analytisch vermogen en je werkt gestructureerd en accuraat. 

Wat bieden wij?
Wij bieden je een interessante en veelzijdige functie in een kleine, slagvaardige organisatie binnen een professioneel team. Je salaris ligt tussen de tussen de € 2.997 en € 5.219 bruto per maand bij een voltijds dienstverband van 36 uur per week en is afhankelijk van je relevante werkervaring. Daarnaast krijg je 8% vakantietoeslag, een 13e maand en worden je reiskosten op basis van openbaar vervoer eerste klasse vergoed. De Vereniging Hogescholen is aangesloten bij het ABP en kent verder een keuzemodel arbeidsvoorwaarden, een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering en goede scholingsmogelijkheden. Als je nu in dienst bent bij een hogeschool dan kun je bij de Vereniging Hogescholen worden gedetacheerd. Het betreft vooralsnog een tijdelijk contract voor de duur van een jaar. 

Informatie
Wil je inhoudelijk meer weten over de functie dan kun je contact opnemen met Anne Staring, projectleider, via telefoon (06) 40 58 00 30 of via e-mail of Peter Roos, coördinator, via telefoon (070) 312 26 50 of e-mail. Voor algemene informatie over bijvoorbeeld de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling P&O via telefoonnummer (070) 312 21 34 of via e-mail.

Sollicitatie 
Je schriftelijke motivatie met curriculum vitae ontvangen we graag uiterlijk 29 oktober 2017 via e-mail of per post: Vereniging Hogescholen, ter attentie van Maurice Reulink, P&O-adviseur, Postbus 123, 2501 CC Den Haag, onder vermelding van ‘PJL 10vdL 1718’. De gesprekken zijn in de eerste helft van november gepland.