Actualiteit

Vacature: Beleidsadviseur onderwijs (0,8 - 1,0 fte)

De Vereniging Hogescholen zet zich dagelijks in voor het beste onderwijs en onderzoek op de hogescholen. Samen met onze leden beïnvloeden we de politieke besluitvorming en zijn we een belangrijke gesprekspartner voor maatschappelijke organisaties en overheden. Met een grote diversiteit aan kennis, opinie en expertise op het gebied van onderwijs en onderzoek is de vereniging een onmisbare spil in het maatschappelijke en onderwijsveld.

Bij het bureau van de vereniging adviseren collega’s over communicatie, studiesucces, wet- en regelgeving, arbeidsvoorwaarden, kwaliteit van het onderwijs en onderzoek, aansluiting tussen onderwijs en werkveld, innovatie & ondernemerschap en internationalisering. Wegens het vertrek van de huidige adviseur zijn we op zoek naar een:

BELEIDSADVISEUR ONDERWIJS (0,8 - 1,0 fte)

Wat ga je doen?

• Je signaleert relevante ontwikkelingen in de omgeving van de hogescholen en legt een relatie met het hbo-brede verenigingsbeleid.
  • Je ondersteunt in de rol van secretaris uiteenlopende commissies en samenwerkingsverbanden.
  • Je vertegenwoordigt de vereniging in externe netwerken en overleggen.
  • Je draagt bij aan de ontwikkeling en uitvoering van het onderwijsbeleid van de vereniging.
  • Je legt je daarbij vooral toe op de digitalisering van het onderwijs in al zijn facetten.
  • In je advisering en beleidsvoorbereiding combineer je verschillende invalshoeken en inzichten, zowel inhoudelijk als procesmatig.
  • Je geeft aanzetten om strategieën, koersen en werkwijzen te vernieuwen, te veranderen of juist te handhaven.

Wat vragen we?
Je beschikt over academisch denkniveau en hebt een masterdiploma op een relevant terrein. Ervaring met  beleidsontwikkeling en -advisering op het gebied van het hoger onderwijs- (en onderzoeks)beleid  is in deze functie wenselijk. Je bent een scherpe denker,  omgevingsgericht en je beschikt over goede antennes om te opereren binnen een context met complexe en soms gevoelige politiek-bestuurlijk verhoudingen. Je toont visie, bent overtuigend in je optreden en proactief. Je beweegt je gemakkelijk in professionele gezelschappen (zoals van bestuurders, directeuren of docenten) en je bent een prima netwerker. Je werkt gestructureerd en accuraat, bent een goede schrijver en in staat om standpunten en besluiten in heldere taal te verwoorden. Je beheersing van de Nederlandse taal is uitstekend. Verder kun je zowel in een team als zelfstandig goed werken.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een uitdagende en afwisselende functie in een kleine, slagvaardige organisatie. Je salaris ligt tussen € 2.581 en € 5.219 bruto per maand bij een voltijds dienstverband van 36 uur per week en is met name afhankelijk van je werkervaring. Daarnaast krijg je 8% vakantietoeslag, een 13e maand en worden je reiskosten op basis van openbaar vervoer (1e klasse) vergoed. De vereniging is aangesloten bij het ABP en kent verder een keuzemodel arbeidsvoorwaarden, een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering en goede scholingsmogelijkheden.

Het betreft vooralsnog een tijdelijk contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Als je nu in dienst bent bij een hogeschool dan kun je ook bij de Vereniging Hogescholen worden gedetacheerd.

Informatie
Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Aldert Jonkman, coördinator Onderwijs, via telefoon 070 312 21 82 of e-mail:  jonkman@vereniginghogescholen.nl  of met Carola Hageman, plv. directeur, via 070 312 21 69 of hageman@vereniginghogescholen.nl. Voor informatie over de vereniging kun je terecht op onze website: www.vereniginghogescholen.nl. Deze advertentie wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een eventuele interne kandidaat voorrang. Heb je meer algemene vragen (over de procedure e.d.) dan kun je terecht bij de afdeling PenO (zie hierna).

Sollicitatie
Je schriftelijke motivatie met CV ontvangen we graag uiterlijk 24 september 2017, bij voorkeur via e-mail: pz@vereniginghogescholen.nl ter attentie van Maurice Reulink, PenO-adviseur. Per post kan ook: Vereniging Hogescholen, afdeling P&O, Postbus 123, 2501 CC Den Haag, onder vermelding van ‘BA-OW’.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en blijft onbeantwoord.